Rețele de socializare

Moldova

Un tânăr din raionul Orhei se zbate între viață și moarte, după ce ar fi fost BĂTUT cu BESTIALITATE

Un tânăr de 27 de ani, din raionul Orhei, se zbate între viață și moarte, în spital, după ce ar fi fost bătut cu bestialitate, în circumstanţe neclare. Incidentul a avut loc în satul Mana, în noaptea de 10 decembrie, iar de atunci, familia bărbatului nu-şi găseşte liniştea.

Publicat

Mama tânărului şi soţia acestuia cred că poliţia nu întreprinde suficiente eforturi pentru a face lumină în acest caz, pentru că până în prezent, nu a fost identificat niciun suspect.

Rudele victimei povestesc că marţi seara, tânărul, împreună cu mai mulţi amici, au chefuit acasă la unul dintre prieteni. La un moment dat, între ei ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia, bărbatul de 27 de ani s-a ales cu răni grave.

„Era ora zece, unsprezece, târziu era. Am auzit câinele lătrând, vine cu căruța, a intrat un cumătru de-a lor și văd că aduce căruța și zic: ‘Da unde-i Gheorghiță?’ zic: ‘de ce aduci tu calul?’, el zice ‘Pe Gheorghiță l-a luat salvarea’. Tremuram și îi rugam să îmi spună ce e cu el. Ei îmi spuneau că l-a luat salvarea şi că nu e nimic grav”, a povestit Elizaveta Uncu, mama victimei.


Soția victimei spune că a sunat la poliţie după ce câţiva prieteni de-ai bărbatului i-au povestit cine ar fi fost agresorul. Potrivit femeii, ar fi vorba despre un individ cu reputaţie proastă în sat şi care a mai fost certat cu legea.

„Noi pur şi simplu ştim că el are cunoscuţi, el trebuia să stea la închisoare de multe ori şi noi ne gândim că el şi acum umblă prin sat şi spune că el închisoare nu va face, pentru ca are bani, va plati cât trebuie şi nici scuze nu o să ceară. Noi ne temem să stăm şi în casă”, a menţionat Nicoleta Uncu, soția victimei.

Poliţiştii spun că victima a prezentat o versiune diferită a celor întâmplate. În pofida declaraţiilor sale, faptul agresiunii a fost, totuşi, confirmat.


„În urma discuției cu victima, care la moment era încă conștientă, victima i-a comunicat polițiștilor că ar fi căzut din căruță, dar nu a fost agresată. În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că totuși tânărul de 27 de ani a fost agresat și anume aflându-se împreună cu prietenii săi, consumând băuturi alcoolice, s-a iscat un conflict, în urma căruia dumnealui a fost lovit cu un obiect dur în cap”, a precizat Irina Burdujan, ofițer de presă al IP Orhei.

Între timp, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

„Pacientul a fost internat în secția Reanimare, în data de 11 decembrie, în aceeași zi a fost operat. La moment starea pacientului este stabilă, însă foarte gravă. Pacientul a fost internat cu traumă craniocerebrală, contuzie cerebrală gravă și cu hemotomă pe drepta craniului”, a explicat Cristina Onila, purtător de cuvânt, Spitalul Raional Orhei.


Poliţia a deschis un dosar penal. Cel care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă corelată cu gravitatea traumelor suferite de victimă.

publika.md


Moldova

Pe mâna autorităților italiene. Un moldovean, anunțat în căutare internațională, reținut la Bologna.

A ajuns pe mâna autorităților italiene. Un moldovean în vârstă de 27 de ani, dat în căutare internațională de autoritățile din Chișinău pentru trafic de droguri, a fost arestat pe Aeroportul din Bologna, Italia.

Publicat

Bărbatul, care deținea și un pașaport românesc, a fost reținut de polițiștii de frontieră italieni în urma unui control de rutină, la sosirea sa din Dublin, Irlanda. Presa italiană scrie că, în urma prelevării amprentelor, forțele de ordine au constatat că acesta era subiectul unui mandat de arestare internațional emis de autoritățile din Republica Moldova. Investigațiile ulterioare au relevat că bărbatul era căutat de aproape un an, fiind condamnat în 2023 de instanța din Chișinău pentru trafic de substanțe interzise.
Potrivit datelor oficiale, infracțiunile pentru care tânărul a fost condamnat s-au desfășurat în 2017 în raionul Hâncești, el fiind condamnat la un an și trei luni de detenție. Se pare că bărbatul a reușit să fugă din Moldova, înainte ca sentința să intre în vigoare. În urma arestării, tânărul moldovean urmează să fie extrădat în țara noastră, unde va trebui să-și execute pedeapsa primită.


Citește mai departe

Moldova

Operațiuni de deminare: proiectil și bombă, dezamorsate la Rezina și Fălești.

Operațiuni de deminare în două raioane ale țării. Geniștii Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” au dezamorsat un proiectil de artilerie și o bombă cu aruncător, ce datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Publicat

Primul caz a fost înregistrat în satul Țareuca din raionul Rezina. Acolo, în timpul unor lucrări agricole, câțiva localnici au descoperit un proiectil de artilerie. Oamenii au alertat forțele de ordine, astfel că la fața locului au intervenit de urgență geniștii pentru misiunea de deminare. Tot în timpul lucrărilor agricole a fost descoperită și o bombă cu aruncător, în satul Ciolacul Nou din raionul Fălești. Și în acest caz echipa de geniști a intervenit pentru operațiunea de dezamorsare. Cele două obiecte au fost neutralizate în condiții de maximă securitate.




Citește mai departe

Moldova

Droguri descoperite în fiecare zi. De la începutul anului au fost pornite sute de dosare penale.

Statistică alarmantă în Republica Moldova: în doar trei luni, au fost pornite 337 de cauze penale pentru infracțiuni legate de consumul și circulația substanțelor interzise — o creștere de peste 31% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Publicat

Cu toate acestea, doar 154 dintre dosare au fost transmise în instanțele de judecată, adică mai puțin de jumătate. Cel puțin asta denotă cele mai recente date prezentate de IGP. Potrivit autorităților, de la începutul anului au fost înregistrate și 14 cazuri de contrabandă cu droguri, dintre care șase identificate de structurile poliției.
Pe de altă parte, s-au redus cazurile de procurare, consum ori deținere a drogurilor în cantități mici, fiind întocmite 1200 de procese-verbale, cu 13 la sută mai puțin decât anul trecut.
În raportul poliției se mai arată că substanțele cel mai des întâlnite rămân aceleași: marihuana, PVP, cannabis, hașiș, MDMA, cocaină, heroină și amestecuri pe bază de mephedronă — droguri periculoase, tot mai accesibile în rândul tinerilor. În context, autoritățile anunță că vor intensifica controalele și vor continua investigațiile în colaborare cu structuri internaționale.


Citește mai departe

topul săptămânii