Rețele de socializare

Moldova

Tânără mamă din Ungheni, moartă după ce a născut gemeni. Rudele: Vinovat e medicul

O tânără mamă din satul Măcărești, Ungheni, a decedat la câteva zile după ce a adus pe lume gemeni perfect sănătoși.

Publicat

Tragedia a avut loc la 23 octombrie, în Spitalul Clinic Republican, transmite Știri.md.

Femeia a fost transferată din Spitalul Raional Ungheni în data de 21 octombrie, fiind într-o stare foarte gravă.

Pe o rețea de socializare, rudele povestesc că la mijlocul lunii octombrie, femeia s-a dus la maternitatea din Ungheni pentru a aduce pe lume doi bebeluși, o fetiță și un băiețel, însă acasă au ajuns doar copii, fără mamă.


După ce ar fi născut gemenii perfect sănătos, femeia a fost transferată în secția de reanimare, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, ajungând în comă.

“Această femeie, originară din satul Măcărești, raionul Ungheni, pe nume Elena, a decedat la maternitate după nașterea gemenilor ei (o fetiță și un băiețel), iar vineri 25 octombrie a fost înmormântată, fără măcar să își țină la piept copiii.

Gemenii sunt sănătoși, acasă cu tatăl lor care mai are în grijă o fetiță de 4 ani.


Este nevoie de ajutor pentru această familie, orice aveți posibilitate:

069827529- Victor (tatăl copiilor)

060298945-doamna Valentina (bunica)”, scriu rudele și prietenii.


Cât încă mai era în viață, femeia a fost vizitată și de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Am vizitat-o astăzi (21 octombrie) în secția de reanimare a SCR pe Elena la transferul căreia am străduit ieri (într-o stare foarte gravă) dintr-o maternitate raională după ce a adus pe lume doi gemeluși sănătoși. 


Am mers ca să vedem într-un consiliu ce mai putem face pentru ea, dar și să spun un mare mulțumesc, aducând toată recunoștința celor care veghează și fac minuni asupra ei.

De ce a ajuns Elena într-o așa stare, e un alt subiect și o să mă întorc la el de cum o să am rezultatele anchetei de serviciu”, declarase ministra Sănătății.

Surse Știri.md au declarat că medicul care ar fi primit sarcina și-ar fi dat demisia la scurt timp după ce a aflat de decesul femeii. Mai mult, rudele și persoanele cunoscute susțin că vinovat de moartea mamei ar fi medicul, care nu ar fi îngrijit-o corespunzător, starea femeii agravându-se imediat după ce i s-a administrat o perfuzie.

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de 6.000.000 lei. Patru persoane au statut de bănuit în dosar

Peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, dar și alte mii de piese auto aduse prin contrabandă din UE și Marea Britanie au descoperit forțele de ordine în mai multe raioane din centrul țării.

Publicat

Schema ar fi fost pusă la cale de patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 34 și 49 de ani, iar valoarea elementelor auto depistate se ridică la peste 6.000.000 de lei. Aceștia aduceau piesele cu autocamioane, microbuze și alte unități de transport, camuflându-le astfel, ca să nu fie deconspirați la frontieră.

Ei își coordonau acțiunile prin telefon, unii fiind responsabili de aducerea mărfii de peste hotare, alții de vinderea ei pe teritoriul R. Moldova la centre de dezmembrare auto.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. În rezultat au fost depistate peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și alte accesorii pentru automobile.


De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse ilegal în Moldova.

Toți patru indivizi au statut de bănuit în dosar, iar forțele de ordine menționează că unul dintre ei a fost trimis în judecată pe un alt caz, pornit vara trecută pentru contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

topul săptămânii