Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ „Cum p***a mă-sii s-au găsit idioţii să mă frece pe mine?” Discuția dintre profesoarele nemulțumite de suma MITEI pe care au primit-o.

СNA a pus la dispoziție presei imagini filmate cu camera ascunsă, care au surprins discuția dintre profesoarele suspectate de trafic de influență. Conţinutul discuţiei dintre prof. T.A (notat cu A) şi prof. S.R. (notat cu B)ю

Publicat

A – Uite debilii ce au făcut, fa, R.!
B – Ia spune.
A – Mi-au dat lista. Ce îmi era de ciuda seara! Ştii, când am văzut… ea nici nu a umblat în lista ceea!
B – Nu, nu.
A – Ap iaca de asta, am venit acasă, am venit tîrziu, mă durea burta…
B – La mine tot aşa.
A – Am avut ieri, nu mă simțeam bine, când la jumate la 10 îmi aduc aminte, o scot din geantă şi mă uit – vreo 16 sau 17 pe listă dintre care 2 câte 200 de lei. Acum dacă socotim 17 câte 100 sunt 1700 şi doi câte 200 – iese vreo 1900.
B – 1850.
A – Da, 1850……1200 lei. Iaca asta cel mai tare m-a tâmpit!
B – Ei da?
A – Asta cel mai tare! Vroiam să te sun ieri seara la jumate la 10, da pe urmă zic: nu deranjez femeia, totdeauna multe tare nu o să vorbesc la telefon.
B – Cum 1200?
A – Îţi spun! Mi-i ciudă că a trebuie ieri de numărat. 1200! Eu am afighit, fa! Ei sunt toţi pe listă. Şi eu am zis aşa: Să le transmiţi, sau eu la 1 septembrie le transmit…
B – Nu, nu….o chemăm pe fetiţa asta că eu am înţeles că …au venit şi mi-au mai spus…că sunt unii care mai vin din grupă, mai povestesc: măi, asta ia. Au zis că dau o sumă şi ajunge până la urmă altă sumă.
A – Băi – 1200! Iaca martor mi-i Mihai! Eu am afighit! Iaca cum să procedez? Spune-i lu R. E diriginte, nu?
B – D-ap tu i-ai spus că nu eu ţi-am dat?
A – Eu am vorbit! Zic: măi, eu am vorbit cu dânsa!
B – Trebuie de chemat.
A – Băi, tu ştii? Tu poţi să înţelegi că eu aseară aşa tare m-am enervat… Cum p…a mă-sii s-au găsit idioţii să mă frece pe mine? D-ap trebuia să-i frec eu să las vreo 10 restanţieri!
B – E drept, e drept.
A – Eu am putut aşa să fac, fără ca…
B – Nu, cu fiecare individual, cu fiecare individual.
A – Fiecare individual, da trebuia pentru darea de seamă, că iaca azi avem consiliu.
O trebuit să-mi bag piciorul, că nu am ştiut că e anul II, că e anul I şi turismul,
că eu am putut să-i las şi săptămâna viitoare.
B – E pi…ţul, realino îţi spun! De aceea şi te-am chemat. Uite, realino! Fac sfânta
cruce! Că aveai să te gândeşti că eu sunt!
A – Fa! Eu aşa de tare m-am enervat aseară! Dă-l în p…a mă-sii!
B – Nu, nu, eu chem să-i spui cum a fost, ce a fost, deoarece a fost…

A – Nu, da tu înţelegi că a trebuit să mă uit ieri, de faţă cu tine să le număr… Îţi spun – 16 sau 17 pe listă. La doi câte 200. Nici nu ştiu la care era scris acolo. Băi, nu ştiu ce am făcut cu lista ceea.
B – 1850.
A – Nu ştiu ce am făcut cu lista ceea de tare ce m-am enervat. Tu nu ai idee, nu ai
idee ce de tare m-am enervat! Nu e la mine. Pe acasă am zvârlit-o…h.i evo
znaet! Ce de tare m-am enervat. Eu în general listele acestea le rup şi le arunc.
B – Da nu trebuia, mai bine să le păstrezi.
A – Da zic: fa, au ajuns nişte idioţi să mă frece pe mine? Da ce sunt eu? Cu mine nu merge, e pi…ţul. Eu, dacă la anul iau „Metode şi Analize” – ghini, dacă nu – îi cedez lu doamna Viorica şi tot bine, da în anul IV mă întîlnesc eu cu dînşii.
B – Da stai oleacă, 200 cine?
A – Doi cu 200.
B – Borea?
A – Nu mai ţin minte cine
B – Sau …
A – Ce de tare m-am…
B – Şi Ş… – 150. Da aici eu nu mă mir de faptul că s-au pus din buzunar în buzunar. Eu când i-am spus: „- A, eu o chem pe doamna A. şi îi spui în faţă să nu rămân eu vinovată şi murdară în faţa cuiva. – D-ap aţi spus că doamna Aliona nu ia de la noi”. Ap îţi închipui? Ea a vrut din numele meu, să rămân eu vinovată la urmă în faţa lu A.
A – Ai văzut?
B –De azi înainte nici un fel de …
A – Pipeţ, pipeţ!
B – Da ştii ce mi-au spus ei mie? „Grupa paralelă au strâns câte 100 şi de aceea s-a hotărât şi la noi câte 100”.
A – Grupa paralelă da, dar dau toţi! Unul ca unul! Şefa îi învaţă bine. Toţi! Iaca câţi sunt pe listă 24 – ap 24!
B – Aşa mi-au spus. Nu ştiu.
A – Păi ascultă-mă, da grupa paralelă nu se compară cu grupa asta. Acolo învaţă copiii. Mă înţelegi? Da, grupa paralelă au strâns câte 100, dar câţi sunt pe listă în grupa ceea? Sunt 24. Iaca doamna B. îmi este martor – 24. Da aici câţi sunt pe listă?
B – 21
A – Ap 21 trebuia să fie. Şi macar nu avea să mă supăr.
B – Da, da.
A – Ce vorbeşti tu?
B – A., principalu….ap la început au fost, dar pe urmă…Mai pe scurt, la 1 septembrie o chemăm pe coridor într-un colţ.

Amintim că două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chișinău sunt cercetate penal pentru trafic de influență, suspectate de colectări de bani de la elevi. Acasă la cele două a fost găsită suma de 16.000 de euro!


Moldova

/VIDEO/ Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față.

Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față, chiar în timpul misiunii de serviciu. Totul s-a întâmplat în seara de 25 aprilie, în timp ce ambulanța intervenise pentru a acorda asistență medicală unei femei care se simțea. Momentul agresiunii au fost publicate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Publicat

Protagonistul scenei șocante este chiar stăpânul gospodăriei, care în acel moment era beat criță. Deși echipa medicală fusese solicitată pentru a acorda ajutor soției individului, acesta i-ar fi huiduit pe angajații medicali și i-ar fi impus să îi monitorizeze pulsul.
În cele din urmă, la fața locului a intervenit poliția. Urmează ca oamenii legii să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs cazul.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer beat, prins pe o stradă din Chișinău. Acesta a întrecut norma de nouă ori.

A întrecut orice limită, iar pentru asta ar putea plăti „o avere” și mai mult, ar putea petrece următorii trei ani după gratii. Este vorba despre un șofer de 46 de ani care a fost prins de polițiștii de patrulare conducând haotic pe strada Grigore Alexandrescu din Chișinău.

Publicat

Oamenii legii au stopat imediat vehiculul, iar după un scurt schimb de replici cu șoferul, și-au dat seama că acesta este sub influența alcoolului. Presupunerile agenților de patrulare au fost confirmate de rezultatele testului Drager, care a indicat o concentrație de 1,32 mg/l alcool în aerul expirat — o valoare ce depășește de aproape nouă ori limita legală admisă. Prin urmare, autoturismul bărbatului a fost ridicat și transportat la parcarea specială, iar pe numele său a fost inițiat un dosar penal.
Conform legii, bărbatul riscă amendă de la 75 000 la 125 000 de lei sau până la 3 ani de detenție, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un grup infracțional s-ar fi specializat în escrocherii cu carduri bancare. Un membru al acestuia- prins de poliție.

Escrocherie cu carduri bancare dată peste cap de poliție. Un tânăr de 20 de ani din Bălți riscă pușcărie, după ce ar fi fost implicat în cel puțin două episoade de înșelătorii bancare, care s-au soldat cu un prejudiciu de aproximativ 446 de mii de lei. Oamenii legii menționează că, individul ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în astfel de fraude.

Publicat

„Afacerea” ilegală ar fi funcționat în felul următor: membrii grupului ar fi contactat telefonic victimele, prezentându-se drept angajați ai unor instituții bancare și, sub pretextul unor verificări de securitate sau activități de protecție a contului, ar fi reușit să obțină de la victime datele confidențiale ale cardurilor bancare. Ulterior, escrocii ar fi utilizat aceste date pentru efectuarea tranzacțiilor ilegale.
În cele din urmă schema a fost deconspirată, iar tânărul a fost reținut. S-a dovedit că acesta reușise, din bani sustrași, să cumpere circa 9 telefoane mobile, pe care le-a transmis ulterior unor persoane terțe.
Poliția cercetează cazul pentru a stabili și alți potențiali complici ai tânărului. Actualmente, acesta este cercetat penal și riscă de la 2 la 6 ani de pușcărie.
În acest context, oamenii sunt rugați să de-a dovadă de vigilență și să nu divulge nimănui datele afișate pe cardul bancar, iar în cazul în care primesc un apel suspect să întrerupă conversația și să apeleze banca care îi deservește. În plus, cetățenii sunt îndemnați ca în cazul în care suspectează o tentativă de fraudă, să apeleze de urgență Serviciul Unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii