Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Numărul șoferilor amendați a scăzut în jumătate. Ce explicații au polițiștii

A scăzut numărul șoferilor care au fost amendați pentru încălcările din trafic. În luna august, oamenii legii au aplicat doar trei mii de amenzi, în jumătate decât în luna iulie. Specialiștii au cel puțin două explicații: instalarea camerelor de supraveghere și vacanța, perioadă în care pe străzile capitalei au circulat mai puține mașini. Cele mai multe încălcări se referă la condusul cu viteză excesivă.

Publicat

Peste două milioane de lei. Aceasta este suma amenzilor aplicate doar într-o singură lună prin intermediul camerelor de supraveghere a traficului rutier în municipiul Chișinău. Potrivit Centrului Unic de Monitorizare, numărul accidentelor s-a micșorat, datorită camerelor instalate în șase intersecții noi, dar și a faptului că oamenii au fost plecați la odihnă. Majoritatea șoferilor sancționați au plătit amenda în decursul a 72 de ore, timp în care pot să achite doar jumătate de preț.

PAVEL APOSTOL, șeful interimar Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare, INP

Într-adevăr, în acele porțiuni de drum unde au fost camerele de monitorizare numărul accidentelor rutiere s-a redus. Cei care au fost responsabili, odată ce au primit scrisoarea în decurs de o zi, două sau chiar în aceeași zi sunt prezenți la monitorizare.


Datele oamenilor legii arată că luna trecută au fost înregistrate peste 3 mii de încălcări, în jumătate decât în luna iulie. Cel mai des, șoferii au depășit limita de viteză. În schimb, cazurile ce țin de trecerea la culoarea roșie a semaforului s-au diminuat.

PAVEL APOSTOL, șeful interimar Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare, INP

Odată ce a fost întocmit procesul verbal, persoana are o lună de zile ca să achite acea amendă. Ulterior, ea este expediată în adresa executorului judecătoresc pentru a fi aplicată executarea silită de percepere a amenzii contravenționale.


De partea cealaltă, șoferii spun că amenzile nu sunt o soluție pentru a conduce așa cum spune legea. Însă, sunt și din cei care se fac mai disciplinați după ce găsesc în poștă scrisori de la poliție.

Am achitat. – Câte amenzi ați achitat? – Două, trei amenzi. – Dar ce ați încălcat? – Viteza. Ați devenit mai responsabil? – Nu. Am plătit amendă și asta-i.

Anul acesta două. – Dar ce ați încălcat? – Nu știu. Scrie viteza. Trebuie să mă duc să mă clarific. Care încalcă, acei încalcă și fără camere.


Eu am achitat, dar sunt totuși șoferi care nu. Dar ce ați încălcat? – Liniile.

Nici o amendă nu ați primit? – Nicio amendă. Credeți că camerele o să responsabilizeze șoferii? – Da, sigur.


Conform datelor poliției, luna trecută au avut loc cu 13 la sută mai puține accidente, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

tv8.md

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii