Rețele de socializare

Moldova

Reprezentanții mai multor companii de transport acuză că le sunt fabricate dosare penale

Reprezentanții mai multor companii de transport susțin că sunt intimidați, persecutați, chiar și reținuți în baza unor cauze penale fabricate la comanda unor concurenți care au achitat factorilor de decizie din organele de drept circa o sută de mii de euro. Potrivit lor, scopul este de a-i deposeda de afacerile pe care le dețin.

Publicat

Companiile SRL „Ednateric Trans”, „Transeric Tur”, „Katev Travel&Comercial”, „Skylines Tour” activează din anul 2009 și au în gestiune rute internaționale de transport de pasageri.

„Plătim anual taxe și impozite în jur de două milioane de lei. Deținem autocare noi de ultima generație, procurate în leasing, muncim onest. În primăvara anului 2019, am fost avertizați că putem fi deposedați de toată afacerea noastră și totul este pus la cale de către șeful INI Iachimov Ion, șef Direcție nr. 1 Zglavuța Igor și șef Zona Sud a poliției economice Balica Vasile, Harunjen Eduard, procurorul general, și cu șeful (de secție) ANTA Gavriliță Nicolae, toate fabricate la comanda lui Valeriu și Victor Sarioglo, coproprietarii SRL Sarvalteh Auto”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, Natalia Begu, care este soția unuia dintre oamenii de afaceri.

Potrivit ei, „acest grup organizat” a început să-i fabrice dosare penale soțului și partenerului său de afaceri. Aceștia au fost învinuiți de șantaj, incendiere, huliganism. După examinarea dosarelor la Judecătoria Ciocana, bărbații au fost eliberați. Însă, în aceeași zi, le-a fost intentat un nou dosar penal, pentru tentativă de omor. Natalia Begu spune că atât soțul, cât și partenerul său de afaceri au fost nevoiți să părăsească țara, de frică să nu fie persecutați.


Femeia spune că a încercat să organizeze o conferință de presă cu tema: „Acoperirea de către primele persoane a PG și INI a traficului și contrabandei de droguri, țigări, tutun pentru narghilea”, însă despre acest fapt „a aflat Eduard Harunjen și imediat, prin intermediul a terțe persoane, au fost contactați și amenințați că, dacă vor ieși în fața presei, vor avea probleme și mai mari”. Potrivit femeii, ca să fie lăsați în pace, li s-a cerut să plătească 250 de mii de euro prima tranșă, iar apoi i s-au mai cerut 250 de mii de euro pentru a clasa dosarele fabricate.

Natalia Begu a mai spus că a depus „nenumărate cereri privind fărădelegile admise de SRL „Sarvalteh Auto”, însă totul s-a întors împotriva sa, inclusiv prin controale, avertizări etc. Femeia mai spune că „de multe ori le-au fost aduse acuzații că ar fi protejați de membri din Partidul Democrat, or, de fapt, autocarele concurenților lor au fost implicate în transportarea participanților la protestele PDM”.

Avocatul companiei SRL „Ednateric Trans”, Alexandru Bot, a solicitat să fie respectat dreptul la apărare. „Ne dorim să fie investigat obiectiv acest caz, iar clienților mei să le fie oferită cel puțin posibilitatea de a se apăra, fiindcă imediat, în momentul în care am dorit să ne apărăm în dosarul de șantaj intentat, s-a luat decizia să fie reținuți deja cu acuzații de tentativă de omor. Se vede clar că este o acțiune prin care se cere ca clienții mei, cu orice preț, să fie lipsiți de liberate”, a mai spus avocatul.


ipn.md

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii