Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Transnistria: 500 de șoferi, prinși băuți la volan

Iresponsabilitatea șoferilor nu are vârstă, gen sau viză de reședință. Șoferii prinși băuți la volan au devenit bătaia de cap a inspectorilor de patrulare din toate colțurile țării.

Publicat

Doar în primele șase luni din acest an, miliția din stânga Nistrului a avut de furcă cu circa 500 de automobiliști prinși în stare de ebrietate. Unul din cei care au băut și au urcat la volan este un bărbat din Bender….fără permis de conducere.

SUSPECTUL:

– Ea a fost băută. Să înțeleg că ați băut împreună. Ce ați băut?


– Whisky

– Ați băut în doi o sticlă de Whisky?

– Da, dar în cafeneaua “O mie și una de nopți”.


– În cafenea, ea a băut și cu tine?

– Sigur că da. Ea a băut coniac.

Totul s-a întâmplat în seara de 27 mai. Cei doi au consumat aproape un litru de whiskey, dar și cognac. Iar dacă femeia a dat dovadă de prudență, bărbatul n-a fost atât de responsabil.


SUSPECTUL:

Stăteam împreună și ne odihneam, după care ea mi-a dat cheile de la mașină.


Plimbarea cu mașina nu a durat prea mult. Aflându-se în stare avansată de ebrietate, suspectul a ajuns cu automobilul într-o bordură. De frica miliției, bărbatul a încercat să fugă, însă, la scurt timp, milițienii l-au reținut. Ulterior, acesta a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 10 zile. Mai mult, audiat, suspectul  a declarat că nu avea permis de conducere.

SUSPECTUL:

-Dețineți permis de conducere?

-Nu, nu am deloc.

-Nici școala auto nu ați frecventat-o?

-Nu.

IRINA CARP, INSPECTOR, SECȚIA DE MILIȚIE BENDER:

Bărbatul a fost tras la răspundere administrativă pentru șofatul în stare de ebrietate. S-a decis emiterea unui mandat de arest pe un termen de 10 zile. MUSCA Bărbatul urmează să plătească și pentru prejudiciul adus proprietarei mașinii.

Din păcate, acesta nu este singurul caz în care șoferii conduc băuți la volan. La volanul mașinii, care apare în imaginile înregistrate în luna mai, de o cameră de bord a miliției, se află un bărbat beat criță. Acesta a fost tras pe dreapta, după ce a fost observat șofând haotic. Șoferul era atât de beat, încât abia de se ținea pe picioare. Etiolotestul a arătat că acesta ar fi băut cel puțin o sticlă de vodkă. Șoferul a rămas fără permis pentru o jumătate de an.

Cazuri similare au avut loc și-n alte orașe din stânga Nistrului. Un motociclist din Tiraspol a nimerit pe mână milițienilor după ce ar fi consumat doi litri de bere apoi ar fi urcat pe motocicletă. Iar dacă acest caz a trecut fără consecințe grave, nu putem spune același lucru despre  accidentul înregistrat în raionul Grioriopol. Aici, un localnic băut, a urcat pe scuter, iar în timp ce conducea, a pierdut controlul și s-a izbit într-un stâlp. Neavând cască, bărbatul s-a lovit grav la cap.

Acesta a fost internat în reanimare și este și până acum în comă. Menționăm că, șoferii stânga Nistrului prinși băuți la volan riscă amenzi cu retragerea permisului de conducere pe un termen de până la doi ani.

Iar dacă sunt la cea de-a doua abatere, riscă dosar penal.

echipa.md

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de 6.000.000 lei. Patru persoane au statut de bănuit în dosar

Peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, dar și alte mii de piese auto aduse prin contrabandă din UE și Marea Britanie au descoperit forțele de ordine în mai multe raioane din centrul țării.

Publicat

Schema ar fi fost pusă la cale de patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 34 și 49 de ani, iar valoarea elementelor auto depistate se ridică la peste 6.000.000 de lei. Aceștia aduceau piesele cu autocamioane, microbuze și alte unități de transport, camuflându-le astfel, ca să nu fie deconspirați la frontieră.

Ei își coordonau acțiunile prin telefon, unii fiind responsabili de aducerea mărfii de peste hotare, alții de vinderea ei pe teritoriul R. Moldova la centre de dezmembrare auto.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. În rezultat au fost depistate peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și alte accesorii pentru automobile.


De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse ilegal în Moldova.

Toți patru indivizi au statut de bănuit în dosar, iar forțele de ordine menționează că unul dintre ei a fost trimis în judecată pe un alt caz, pornit vara trecută pentru contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat de 50 de ani își va petrece tot restul vieții după gratii: A fost recunoscut vinovat de două omoruri și 13 tâlhării

Un bărbat de 50 de ani își va petrece tot restul vieții după gratii, fiind acuzat de două omoruri și 13 tâlhării.

Publicat

Crimele au fost comise încă în perioada anilor 1999-2024, însă acuzatul a reușit timp de 18 ani să se eschiveze de răspundere. Totuși, în toamna anului 2023, acesta a fost reținut, ulterior extrădat din Bulgaria. Potrivit materialelor, tâlhăriile au fost săvârșite asupra băncilor, încasatorilor, contabilității întreprinderilor și instituțiilor și persoanelor fizice. În unul dintre cazuri, învinuitul, împreună cu alți 2 complici, fiind înarmați cu pistoale și topoare au reușit să sustragă 625 de oi de la o fermă.

În cadrul unui alt atac tâlhăresc comis asupra angajaților unei bănci, învinuitul a reușit să obțină 133 519 lei. Prejudiciul total cauzat prin tâlhării se ridică la peste 1.000.000 de lei.

În ceea ce privește omorurile, în unul dintre cazuri acuzatul ar fi împușcat în cap o autoritate criminală din Comrat, din răzbunare.


În cel de-al doilea caz, omorât a fost un șofer de ambulanță de la Comrat, care a opus rezistență în timpul unui atac tâlhăresc asupra personalului din cadrul contabilității Centrului de medicină Urgentă din regiune.

Sentința a fost emisă de Judecătoria Comrat.


Citește mai departe

topul săptămânii