Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Ultimul vals, cu pumni și înjurături. Două eleve al liceului Petru Movilă din Chișinău, s-au luat la bătaie.

Repetiția valsului pentru ultimul sunet s-a terminat cu o bătaie între două fete. Totul s-a întâmplat în data de 24 mai, în curtea liceului Petru Movilă din sectorul Botanica.

Publicat

Elevii din două clase absolvente ar fi ieșit în curtea școlii pentru a repeta dansul pe care-l pregătesc, însă, repetițiile s-au transformat într-un conflict violent. Poliția a inițiat o anchetă. Imaginile de la fața locului au fost surprinse de un alt elev și expediate la adresa redacției noastre. Din imagini se văd două fete, la un moment dat, una din ele, o lovește pe cealaltă, iar un coleg de clasă încearcă să le despartă. Precizăm că elevii care apar în imagini au 18 ani.

– Ea este nebună! Ea prima a ridicat mâna la mine. Închide-ți gura, eu vorbesc! Ea prima a ridicat mâna la mine, nu ai văzut?

– Pentru că nu trebuia să te comporți astfel.


Reporterul nostru a reușit să vorbească cu una dintre fetele implicate în conflict, iar aceasta i-a povestit că totul ar fi început după ce ea i-ar fi ținut apărarea prietenei sale.

OLGA, ELEVĂ, LICEUL TEORETIC ”PETRU MOVILĂ” :

În timpul repetițiilor, s-a iscat un conflict între prietena mea și o elevă din clasa paralelă. Eu am încercat să închei conflictul verbal, dar nu mi-a reușit, iar fata din clasa paralelă și-a năpustit agresiunea asupra mea. Eu am rugat-o să păstreze distanța, dar ea a ignorat rugămințile mele și m-a lovit cu pumnul în cap.


BETA: După ce spiritele s-au calmat, Olga s-ar fi simțit rău și s-a dus într-una dintre sălile de clasă, împreună cu o prietenă, iar, ulterior, a chemat ambulanța. Acest lucru a fost confirmat de un alt coleg de clasă, care a văzut cum s-a întâmplat totul.

ELEV, LICEUL TEORETIC ”PETRU MOVILĂ” :

Eu am prins momentul când Olga era deja în clasă. Ea se simțea foarte rău. Ea se afla împreună cu colegii mei de clasă. De asemenea, eu mă aflam în clasă când a intrat vicedirectorul instituției și a spus că noi am făcut din țânțar armăsa, apoi a ieșit din cabinet. Ambulanța a fost chemată de către Olga, colegii de clasă au condus-o până la salvare. Administrația nici măcar nu a ieșit să o ducă până la mașina ambulanței.


În urma conflictului, Olga s-a ales cu o comoție cerebrală, confirmată prin acte medicale. Adolescenta este indignată că administrația școlii nu ar fi venit să vadă de ce în curtea școlii a venit ambulanța.

OLGA, ELEVĂ, LICEUL TEORETIC ”PETRU MOVILĂ” :


În loc să-și ceară scuze, liceul a început să colecteze informație falsă despe faptul că eu aș fi provocat conflictul.  Pe mine m-a supărat această situație și eu vreau ca vinovații să fie trași la răspundere.

Am încercat să vorbim cu directorul liceului, Elena Bogoeva, aceasta, însă, a refuzat să facă declarații la telefon și ne-a spus că va veni utleiror cu o reacție.

Cazul dat a fost denunțat la poliție. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că, în funcție de declarațiile martorilor, dar și a leziunilor pe care le-a suferit victima va fi luată o hotărâre legală pe acest caz.

echipa.md

Ediție TV

Exercițiu de simulare: Pompierii au intervenit după ce mai multe persoane au murit în urma unui accident chimic

Mai multe persoane au murit, iar altele s-au intoxicat în urma unui accident chimic la un depozit cu substanțe extrem de periculoase.

Publicat

Din fericire, nu este o realitate, ci un exercițiu de simulare în cadrul căruia au fost implicați zeci de pompieri, salvatori, dar și angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În timpul simulării care a avut loc în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, pompierii au făcut demonstrații și și-au testat abilitățile, pentru a fi bine pregătiți în cazul unui accident chimic real.

În același timp, reprezentanții IGSU au explicat care sunt primii pași de intervenție.

Pe parcursul a trei zile, zeci de pompieri demonstrează cât de pregătiți sunt în timpul unor intervenții de tip excepțional, cum ar fi seisme, accidente chimice, biologice, radiologice sau nucleare.


Agenția Națională pentru Sănătate Publică a participat la demonstrații cu laboratoare mobile, care permit detectarea substanțelor extrem de periculoase într-un timp scurt. Responsabilii ANSP spun că în cazul unui real pericol, instituția este suficient de pregătită pentru a interveni.

Pe parcursul ultimilor cinci ani au fost organizate 18 cursuri, în urma cărora au fost instruiți circa 50 de pompieri și salvatori, care pot interveni în cazul unui accident de natură chimică, radiologice sau nucleare.


Citește mai departe

Ediție TV

Schema cu „ruda implicată în accident” continuă să facă victime. În câteva minute, escrocii au făcut 360.000 de lei

Publicat

Doar aseară Poliția a înregistrat două infracțiuni în sectorul Botanica al capitalei. Victime în ambele cazuri sunt femei vârstnice, de 76 și 78 de ani.

În jurul orei 20:00, acestea au fost telefonate de către un bărbat necunoscut și, sub pretextul că fiicele lor au fost implicate într-un accident rutier, le-a solicitat sume mari de bani.

În câteva minute, escrocii au reușit să delapideze victimele de circa 360 mii de lei.


Poliția atenționează repetat:

    • Fiți prudenți! Nu vă lăsați manipulați de infractori!
    • Ce faci dacă ești apelat de persoane dubioase care îți prezintă un scenariu similar?
    • Închizi apelul, iei legătura cu rudele și verifici minuțios informația prezentată. Ulterior să apelezi la 112.


Citește mai departe

Ediție TV

Starețul Mănăstirii Cosăuți, înjunghiat în spate de un sătean, transferat cu Aviasan-ul la Chișinău. Starea lui rămâne extrem de gravă

Starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Cosăuți, găsit înjunghiat în curtea lăcașului sfânt a fost transportat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău.

Publicat

Acesta este în stare extrem de gravă, dar stabilă și se află sub monitorizarea medicilor din secția de terapie intensivă a spitalului.

MARINA ZIBLIUC, PURTĂTOR DE CUVÂNT, SCR „TIMOFEI MOȘNEAGA”: „Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” în data de 11 martie. I-a fost acordat tot ajutorul necesar. La moment se află în secția de Terapie Intensivă, în stare extrem de gravă. Este conștient, conectat la aparatul de ventilare artificială cu mască CPAP”. 

BETA: Starețul mănăstirii Cosăuți a fost găsit cu un cuțit înfipt în spate în curtea lăcașului sfânt, în data de 10 martie. Preotul a fost depistat de către alți slujitori ai bisericii, care au chemat de urgență ambulanța și poliția. Principalul suspect în acest caz a fost găsit ulterior, strangulat într-o pădure din apropiere. Oamenii legii spun că presupusul făptaș s-a dovedit a fi un localnic, care timp de un an a frecventat mereu slujba preotului. Sătenii au declarat pentru presa locală că bănuitul avea probleme mintale.


Starețul mănăstirii a fost dus la spital și operat de urgență de medicii din Soroca împreună cu o echipă de doctori venită la Chișinău. Însă, întrucât starea pacientului rămâne în continuare extrem de gravă a fost luată decizia ca acesta să fie transferat în capitală, prin intermediul liniei AVIASAN.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii