Rețele de socializare

Moldova

EDINEȚ: A băut, a furat o mașină și a provocat un accident. Aventura unui tânăr de 20 de ani s-a terminat la poliție.

Un tânăr de 20 de ani ar fi furat un automobil și ar fi provocat cu el un accident de circulație. Acesta era în stare de ebrietate, în momentul când ar fi comis infracțiunea.

Publicat

Cazul a ajuns în vizorul poliției, după ce în data de 11 mai, în jurul orei 01:30, un alt tânăr, de 22 de ani ar fi asunat la 112 și ar fi declarat i-a  fost furată mașina din curtea gospodăriei sale.
La fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Edineț. Ulterior, automobilul dat a fost depistat într-un sat din Edineț, implicat în accident rutier. Autoturismul era condus de un tânăr de 20 de ani locuitor, al raionului Edineț.

Din fericire, accidentu nu a fost unul grav și nu s-a soldat cu victime.Potrivit poliției, șoferul ar fi derapat de pe traseu, și a ajuns cu mașina în șanț.

Oamenii legii au constatat că suspectul era în stare de ebrietate. Acum el este cercetat penal pentru răpirea unui autoturism și riscă amendă de până la 67.500 de lei sau până la trei ani de pușcărie.

echipa.md


Moldova

Prinși cu droguri în congelator: Captură de narcotice de 1,7 milioane de lei, descoperită în apartamentul închiriat de doi ucraineni

Doi tineri din Ucraina au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari. Potrivit IGP, în urma perchezițiilor efectuate, ofițerii Direcției Antidrog a INI a depistat și ridicat substanțe narcotice în valoare de 1,7 milioane lei.

Publicat

Potrivit unui comunicat al IGP, cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi avut rolul de curieri de droguri. Astfel, cei doi ar fi fost transportați din Ucraina în R.Moldova de către liderul grupului infracțional care gestiona un magazin de droguri pe aplicația Telegram.

Sosiți în R.Moldova, aceștia ar fi închiriat un apartament în Chișinău, folosit ca spațiu de depozitare a drogurilor (după ce erau aduse ilegal din Ucraina, de alt membru al grupului infracțional). De aici, cei doi livrau cantități mai mici de droguri în ascunzișurile destinate clienților care le comandau în magazinul online.

În baza informațiilor operative și măsurilor speciale de investigații, oamenii legii le-au deconspirat activitatea, iar la sfârșitul lunii aprilie 2024, bărbatul și femeia care erau monitorizați au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Urmare a perchezițiilor corporale și la domiciliu ridicate cinci telefoane mobile folosite la traficarea drogurior, peste 10 cartele telefonice, două cântare electronice la scara mică pentru porționarea drogurilor, bandă adezivă de diferite culori, pliculețe noi pentru ambalarea drogurilor, 4,5 kg muguri de marijuana și sute de grame de amfetamină și PVP („sare”).


La moment, bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.


Citește mai departe

Moldova

Triplă alertă cu bombă în capitală: Ar fi minate trei instituții de învățământ

Trei instituții de învățământ din Capitală ar fi minate. Alertele au fost anunțate în această dimineață, 16 mai.

Publicat

Mai multe imagini de la fața locului au fost expediate în adresa redacției Știri.md.

Potrivit martorilor, în preajma Liceului „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani este prezentă Poliția, Pompierii, Carabinierii și Ambulanța.

Contactat de Știri.md, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, ne-a declarat că ar fi minate trei instituții de învățământ, iar alertele au fost anunțate telefonic, la ora 09:18, de către directorul unui liceu.


Toate persoanele care se află în instituțiile de învățământ au fost evacuate, iar oamenii legii întreprind toate măsurile, conform protocolului.


Citește mai departe

Moldova

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală: Focul a distrus în totalitate un automobil aflat în reparație

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală.

Publicat

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală. Potrivit pompierilor, focul a cuprins o încăpere cu suprafața totală de 50 de metri pătrați, a distrus utilaje tehnice, dar și un automobil în totalitate.

Datorită, intervenției operative a salvatorilor IGSU flăcările nu au obținut răspândire, fiind salvate alte încăperi ale întreprinderii cu suprafața de circa 200 m2, precum și clădirile adiacente.

Operațiunea continuă.


Amintim că în dimineața de 16 mai, pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală. Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service. Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

topul săptămânii