Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Zeci de arme și mii de muniții au fost predate benevol

Circa 70 de arme și peste două mii de muniții au fost predate benevol, de la începerea campaniei „Acum este momentul, predă armamentul!”, lansată de Inspectoratul General al Poliție (IGP) în luna octombrie 2018.

Publicat

Totodată, urmare a perchezițiilor efectuate  de polițiști,  au fost ridicate 32 de arme cu țeavă lisă și nouă  arme pneumatice.

De asemenea, polițiștii au desfășurat peste 400 de  activități de informare a populației și au  distribuit sute de pliante informative.

Campania se va desfășura până pe 23 ianuarie 2019 și are drept scop implementarea recomandărilor şi bunelor practici ale țărilor europene privind stabilirea periodică a unor măsuri suplimentare de încurajare a persoanelor care dețin în posesie ilegală arme să le predea benevol la Poliție.


Pe parcursul anului 2018,  au fost scoase din circuit 4 768 de arme de foc deteriorate, cu modificări neautorizate în construcție sau adaptate pentru comiterea infracțiunilor, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol,   astfel fiind evitat creșterea numărului de incidente și infracțiuni.

Poliția a contracarat 63 de infracțiuni și 130 incidente comise cu aplicarea și folosirea armelor deținute ilegal, precum și au fost relevate 147 de infracțiuni privind purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea ilegală a armelor de foc şi munițiilor (Art. 290) în cadrul cărora au fost depistate și ridicate 788 de arme și 5 705 muniții din posesie ilegală.

În Republica Moldova aproape 59 102 de mii de persoane dețin 71 432 de mii de arme, aflate în circuit civil.


Pentru evitarea unor eventuale incidente și în scopul asigurării securității publice, Inspectoratul General de Poliție atrage atenția și face apel către toți cetățenii să conștientizeze necesitatea predării benevole la poliție a armelor și munițiilor deținute ilegal.

Moldova

Biciclist de 12 ani, spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Momentul impactului

Un biciclist de 12 ani a ajuns la spital după ce o mașină a dat peste el. Totul a avut loc pe 6 mai, după ora 19.00, pe bulevardul Dacia, în apropiere de intersecția cu strada Hristo Botev, în sectorul Botanica al capitalei.

Publicat

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord. În imagini se vede cum copilul s-a angajat să traverseze strada la o trecere de pietoni, însă fără a coborî de pe bicicletă,  așa cum spune regula, și avea și viteză excesivă.

Prin urmare, unul dintre șoferi nu a reușit să observe biciclistul și l-a luat pe capotă. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic a declarat că la volanul vehiculului se afla o șoferiță în vârstă de 24 de ani.

La fața locului au venit și medicii cu ambulanța, iar biciclistul de 12 ani a fost dus la spitalul de clinic municipal pentru copii Valentin Ignatenco, pentru investigații medicale.


În context, oamenii legii îndeamnă repetat părinții să nu-și lase copiii să se plimbe cu bicicletele pe șosele, să-i supravegheze mereu atunci când sunt la plimbare și să-i învețe, că atunci când trebuie să traverseze strada este obligatoriu să coboare de pe bicicletă și să traverseze pe jos, ducând-o de ghidon.


Citește mai departe

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii