Rețele de socializare

Moldova

Detalii șocante despre copilul ucis la Drochia: Criminalul dormea fără griji când a venit poliția

Noi detalii despre odioasa crimă din localitatea Sofia, raionul Drochia, unde un copil de numai un an și șapte luni a fost lovit de către un vecin de-al bunicii cu capul de podea până când a fost omorât. Poliția a fost chemată de către un alt vecin, iar când au ajuns la fața locului, l-au găsit pe criminal dormind. Mama bebelușului, o tânără în vârstă de 23 de ani, lucrează în Ialoveni, este divorțată și mai are la întreținere doi copii.

Publicat

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, se afla în vizită în casa bunicii copilului, o femeie în vârstă de ​50 de ani. Fiind în stare de ebrietate, l-a luat de picioare pe nepotul femeii, un bebeluș de un an și șapte luni, și l-a lovit de mai multe ori cu capul de podea, până când acesta a murit, iar apoi s-a culcat.

Solicitat telefonic, Marin Novac, șeful-adjunct al IP Drochia, a declarat pentru Deschide.MD că poliția a fost alertată de către un alt vecin al femeii, iar când au ajuns polițiștii la fața locului l-au găsit pe bărbat dormind.

„Un vecin de-al femeii a auzit gălăgie și a intrat în casă, când l-a surprins pe bărbat cum îl lovea pe copil cu capul de podea. A chemat imediat poliția și ambulanța, însă deja era prea târziu, iar medicii nu au putut decât să constate decesul. Când am ajuns noi la fața locului, l-am găsit pe făptaș dormind în casa femeii. Era într-o stare de ebrietate extrem de gravă, aproape de comă alcoolică. El a venit la femeie și a consumat împreună cu ea băuturi alcoolice, iar copilul de numai un an și șapte luni, a început a plânge. Deranjat de plânsul copilului, fiind beat, l-a luat de picioare și l-a lovit de mai multe ori cu capul de podea. Mama copilului nu era acasă. După cum ne-a spus femeia, aceasta este plecată la muncă în localitatea Puhoi, din raionul Ialoveni.  Imediat l-am reținut pe făptaș, dar acesta încă nu își recunoaște vina, fiindîncă confuz”, a precizat Novac/


Bărbatul de 41 de ani nu a fost căsătorit, nu are copii, nu era angajat în câmpul muncii, locuise până nu demult cu părinții, dar aceștia l-au alungat de acasă și locuia la un prieten. Anterior, acesta a fost de mai multe ori în vizorul poliției pentru consum de alcool și comportament antisocial, cel puțin așa susține Veraceslav Mogaliș, primarul localității unde a avut loc tragedia.

Primarul localității ne-a mai declarat că mama bebelușului, o tânără în vârstă de 28 de ani, provine dintr-o familie social vulnerabilă și mai are la întreținere încă doi copii minori.

„Ea este la evidența asistentului social, este divorțată de soț, și mai are doi copii minori. În momentul când a fost comisă crima, tânăra nu era acasă, dar nici cei doi copii ai ei. Din câte cunosc, după ce l-a omorât pe bebeluș, făptașul a mers și s-a culcat fără a avea nicio grijă”, a precizat Mogaliș.


Asistentul social din localitatea Sofia, Aliona Leșanu, a declarat pentru Deschide:MD că din anul 2016, tânăra mamă este divorțată de soț, care este din aceeași localitate, dar s-au înțeles ca cei doi copii să poată merge în vizită la buneii din partea tatălui.

„Femeia creștea de una singură trei băieți, unul în vârstă  de 10 ani, altul de 6 ani, și bebelușul omorât, în vârstă de un an și 7 luni. Când a fost comisă crima, cei doi copii, era în vizită la buneii din partea tatălui”, a ținut să menționeze Leșanu.

Bărbatul a fost reținut de oamenii legii pentru 72  de ore și riscă ani grei de pușcărie.


Este de menționat că, potrivit unor date ale IGP, în anul 2018, în Republica Moldova, ar fi decedat cel puțin 46 de copii, dintre care în 9 cazuri a fost vorba despre suicid, 4 copii omorâți, alți 19 au decedat în accidente rutiere, iar 15 s-au înecat.

deschide.md


Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii