Rețele de socializare

Moldova

Poliţia de Frontieră solicită respectarea regulilor de aflare la frontieră cu scop de agrement

În fiecare an, în cele trei luni de vară, la frontieră se înregistrează nu doar creșterea numărului de traversări a frontierei de stat, dar și a ilegalităţilor ce vizează încălcarea regulilor regimului zonei de frontieră şi anume: intrarea, şederea şi ieşirea persoanelor şi mijloacelor de transport în zona de frontieră.

Publicat

În cele mai multe cazuri printre persoanele documentate sunt minorii, care aleg să-și petreacă timpul liber pe malurile râurilor Prut şi Nistru sau a lacurilor din zona de frontieră, fără a avea permisiunea la frontieră, neînsoţiţi de un reprezentant legal, aflați în locuri interzise, consumând băuturi alcoolice, înotând în apele de frontieră și încălcând orice normă a moralității.

Astfel, pentru depistarea persoanelor care din necunoaștere sau intenționat încalcă prevederile legislaţiei în vigoare la acest capitol, dar și prevenirea cazurilor de înec în apele de frontieră, au fost dispuse un șir de măsuri suplimentare de control și de menţinere a regimului zonei de frontieră.
– Interzicerea scăldatului în apele de frontieră și în bazinele acvatice neautorizate și neamenajate corespunzător;
– Verificarea autorizațiilor de activare a organelor și întreprinderilor care gestionează zonele de recreere aferente bazinelor acvatice destinate odihnei și scăldatului, aflate în zona de frontieră, în conformitate cu Legea nr. 215 privind frontiera de stat a Republicii Moldova;
– Controlul strict asupra aflării persoanelor și minorilor în zona de frontieră în scop de agrement, în corespundere cu legislația în vigoare;
– Participarea conducerii Sectoarelor Poliției de Frontieră la ședințele consiliilor autorităților publice locale, pentru stabilirea și amenajarea locurilor destinate scăldatului, precum și informarea populației locale despre regulile de aflare în zona de frontieră cu scop de agrement (odihnă, scăldat etc);
– Fortificarea relațiilor de cooperare cu reprezentanții subdiviziunile MAI și alte entități abilitate în domeniul vizat;
– Controlul asupra evidenței, întreținerii și utilizării mijloacelor plutitoare aflate în apele de frontieră.

În vederea evitării situaţiilor de criză pe durata perioadei caniculare, Poliția de Frontieră face apel către toţi locuitorii localităților de frontieră şi solicită ca populaţia să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente la frontieră, cât şi roagă ca aceştia să se comporte decent, aflându-se la odihnă pe malurile râurilor din zona de responsabilitate. La fel, poliţiştii de frontieră recomandă părinţilor ca în perioada de caniculă să nu permită copiilor mersul la scăldat, fără supravegherea celor maturi.


Reiterăm că activităţile sportive şi de agrement în apele de frontieră şi în apropierea acestora se pot desfăşura cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră. Persoanele care vor încălca regimul frontierei sau regimul zonei frontierei de stat sunt pasibile de sancționare contravențională, în conformitate cu art. 332 CC al RM.

border.gov.md


Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii