Rețele de socializare

Moldova

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

În perioada 20 – 26 noiembrie 2017, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 130 de evenimente, cu documentarea a 134 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova

Publicat

În perioada 20 – 26 noiembrie 2017, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 130 de evenimente, cu documentarea a 134 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– o trecere ilegală a frontierei de stat;
– 49 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane au prezentat documente false și falsificate;
– șapte tentative de trafic ilicit de bunuri;
– 41 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 19 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 11 contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– patru persoane cercetate contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 50 de cetăţeni străini, dar și 132 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, doi cetățeni moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar alți doi conaționali din Uniunea Europeană. În Rusia nu a fost autorizată intrarea la patru cetățeni RM, în UE la unul.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 117 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 167 750 lei și încasarea amenzilor de 63 975 lei.


Polițiștii de frontieră au avut 13 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 277 716 traversări, dintre care un număr de 168 337 treceri ale cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 74 189 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 38 466 traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, în număr de 131 260 traversări persoane și 47 187 traversări mijloace ce transport.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Și nu în ultimul rând, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


 

BORDER.GOV.MD


Advertisement

Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii