Rețele de socializare

Moldova

Doi polițiști de Frontieră, beți, au dat buzna într-o casă la Ungheni și i-au bătut pe soți: Reacția IGPF

Doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniformă de serviciu, ar fi dat buzna într-un apartament de la Ungheni și i-au bătut pe cei doi soți.

Publicat

Proprietara a fost preluată de ambulanță, cu urechea plină de sânge, iar unul dintre polițiști, care ar fi fost beat – de către colegii săi de la Inspectorat. Al doilea angajat de la Frontieră ar fi fugit.

Martori ai altercației au trimis imagini la adresa redacției UNIMEDIA.

UNIMEDIA discutat cu fiica celor doi soți, luați la pumni de polițiștii de Frontieră. Potrivit Alexandrei S., tatăl său finisa reparația în camera de baie și tăia teracotă. La un moment dat, doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniforme de serviciu, unul dintre ei evident beat, au dat buzna în casa lor.


„I-au zis lui tata de ce face gălăgie. Tatăl meu le-a spus că e ora 12:00, va lucra până la 14:00, apoi va face liniște. Unul dintre ei a început să strige cu cuvinte necenzurate și a sărit cu pumnii. mama a încercat să-i calmeze, ei au lovit-o și pe mama. E cu urechea plină de sânge, a preluat-o ambulanța. Tata – cu gura toată în sânge”, povestește Alexandra în panică.

„Cei doi polițiști închiriază apartament aici, la etajul 3. Erau beți că nici nu puteau vorbi normal. Cel reținut de poliție avea mâna toată în sânge, dar spunea la poliție că nu a făcut nimic. Eu l-am întrebat – de ce mâna e plină de sânge dacă nu i-ai lovit? El zice că era nervos și a dat în perete cu pumnul. Ne temem că se va mușamaliza totul” a declarat pentru UNIMEDIA unul dintre vecini, Sergiu, martor al incidentului.

Ulterior, Poliția de Frontieră a confirmat faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în bătaia din orașul Ungheni. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu.


„Poliția de Frontieră confirmă faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în conflictul din orașul Ungheni. Ambii angajați se aflau în afara orelor de serviciu. Cazul este documentat de către Inspectoratul de Poliție Ungheni. Despre incident, Direcția regională Vest a informat Procuratura raionului Ungheni, precum și conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu”, a comunicat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Moldova

Incendiu în sectorul Ciocana al capitalei: O gheretă de lângă o stație de așteptare a luat foc

Incendiu în sectorul Ciocana al capitalei. O gheretă amplasată lângă o stație de așteptare a transportului public de pe bulevardul Mircea cel Bătrân a fost cuprinsă de flăcări.

Publicat

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri și salvatori, care au stabilit că incendiul s-a extins pe tavanul chioșcului.

Astfel, flăcările au distrus în totalitate acoperișul gheretei cu o suprafață de peste 7 metri pătrați. Nimeni nu a avut de suferit de pe urma izbucnirii flăcărilor.

Specialiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incendiul.


 


Citește mai departe

Moldova

Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat de CNA și procurori într-un dosar de trafic de influență

Un conducător auto care transporta colete pe ruta Moscova-Chișinău a fost denunțat la CNA de o persoană pe faptul pretinderii de la ea a mijloacelor bănești pentru pretinsa mituire a unor angajați ai Serviciului Vamal.

Publicat

Potrivit CNA, în luna octombrie curent, bănuitul i-ar fi livrat denunțătorului mai multe seturi de haine şi accesorii pentru dame, în cantitate de aproximativ 70 kg, comandate de către denunțătoare din or. Moscova, Federația Rusă, care însă au fost reținute de inspectorii Postului Vamal Leușeni în urma controlului vamal. În continuare, acționând din interes material și susținând că prin intermediul unei persoane intermediare ar avea influență asupra factorilor de decizie din cadrul Postului Vamal Leuşeni, pe care îi poate determina să elibereze marfa reținută, bănuitul ar fi pretins de la denunțător mijloace băneşti în sumă de 25 000 lei.

În scopul întăririi probatoriului, au fost efectuate măsuri speciale de investigații în cadrul cărora a fost documentat faptul pretinderii mijloacelor bănești în vederea soluționării favorabile a cazului. La 4 decembrie 2023, a fost efectuată percheziția domiciliului bănuitului, în cadrul căreia au fost ridicate 2 telefoane mobile utilizate de către acesta. În continuare, bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Cauza penală, pornită pe faptul comiterii traficului de influență, se află în exercitarea organului de urmărire penală al CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău. Precizăm că, acest caz a fost documentat cu suportul reprezentanților Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal.


Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

Moldova

Au pătruns într-o parcare subterană și au „descălțat” un automobil. Doi chișinăuieni ar fi furat 4 jante cu anvelope de 80.000 de lei

Au pătruns într-o parcare subterană și au descălțat un automobil. Doi chișinăuieni, de 21 și, respectiv, 22 de ani au fost reținuți de polițiști, bănuiți că au furat patru jante cu tot cu anvelope de la un automobil.

Publicat

Camerele de supraveghere au surprins automobilul cu care se deplasau cei doi tineri în momentul când a intrat în parcarea subterană. Momentul comiterii infracțiunii nu a fost filmat, însă la scurt timp, camerele au surprins cum mașina părăsește parcarea.

Se pare că tocmai în acest interval scurt, tinerii ar fi reușit să încarce jantele cu tot cu anvelope în portbagaj și să plece într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 80 000 de lei. După o serie de căutări, suspecții au fost identificați și reținuți.

La audieri, tinerii au declarat că au vândut bunurile furate, acestea însă au putut fi recuperate de polițiști și reîntoarse proprietarului. Oamenii legii menționează că  suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.


În prezent ei sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă detenție pe un termen de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii