Rețele de socializare

Moldova

O nouă schemă de escrocherie golește de bani cardurile moldovenilor: Ținta hoților sunt bătrânii

Poliția atenționează cetățenii despre un nou fenomen de fraudă, ținta căruia sunt persoanele în etate. Oamenii legii îndeamnă cetățenii să nu divulge date cu caracter personal, persoanelor terțe sau necunoscute.

Publicat

Potrivit poliției, escrocii merg la domiciliul victimei, sub o falsă identitate şi prin abuz de încredere fac rost de datele cu caracter personal ale victimei, copia buletinului de identitate precum şi semnătura persoanei vizate, scrie Unimedia.INFO.

Ulterior, datele obținute sunt folosite de către escroci pentru a manipula victima prin apel telefonic, prezentându-se drept reprezentant al securității băncii al cărui client este persoana în cauză.

Astfel, sub pretextul unei false tentative de fraudare a cardului, infractorii obțin acces la contul de card, de unde ulterior extrag mijloacele băneşti disponibile.


În acest context, poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte următoarele reguli de securitate:

– Nu oferiți nimănui copia sau poza buletinului de identitate şi nu semnați nici un act al cărui conţinut nu vă este clar;

– Nu divulgați nimănui informațiile personale sau detalii despre cardul bancar (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe spatele cardului, etc.) ca răspuns la e-mailuri, mesaje SMS (chiar dacă acestea, aparent, provin din numele băncii), pe paginile de site-uri web, care nu sunt concepute pentru a efectua plăți pentru bunuri şi servicii sau prin telefon;


– Nu uitați că pentru orice transfer de bani, recompense, bonusuri, etc. pe cardul dvs. bancar persoana care va face un astfel de transfer are nevoie doar de numărul cardului!

– Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, codul acestuia CVV/CVC, trebuie să vă alarmați şi să fiți atent că aceștia ar putea fi infractori;

– Dacă ați fost sunat de un reprezentant al unei bănci, verifică dacă această persoană activează la bancă prin efectuarea unui apel telefonic la bancă.


Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat poliția și unitatea bancară.

Advertisement

Moldova

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 22 septembrie, în Piața Centrală din Chișinău. O imagine șocantă a fost postată pe rețele, în care bărbatul zace într-o baltă de sânge, iar un trecător încearcă să oprească hemoragia.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că bărbatul a supraviețuit și a fost preluat de medicii de pe ambulanță, care l-au dus de urgență la spital.

Acesta ar suferi de unele probleme de sănătate, iar anterior ar mai fi avut tentative de a-și pune capăt zilelor.Citește mai departe

Moldova

Au atacat și jefuit un taximetrist: Un minor și amicul lui de 19 ani, reținut

Doi tineri de 17 și 19 ani, din raioanele Ialoveni și Fălești, au fost reținuți după ce ar fi amenințat cu moartea și deposedat de bunuri un taximetrist.

Publicat

Totul s-ar fi întâmplat aseară, în orașul Călărași. Suspecții au solicitat un taxi din Chișinău pentru a ajunge la Soroca.

Victima a declarat polițiștilor că, aproape de miezul nopții, la ieșirea din Călărași, în timp ce îi transporta, a fost amenințat cu un obiect ascuțit și deposedat de două telefoane și portmoneul în care se aflau 500 de lei și acte.
Mai mult, suspecții i-au cerut șoferului să coboare din mașină pentru a o răpi. După ce au încercat să o pornească dar nu le-a reușit, au fugit într-o direcție necunoscută.

Imediat victima de 31 de ani a sesizat poliția.


Suspecții au fost identificați și reținuți. Bunurile sustrase au fost depistate și urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Tâlhărie”. Conform legislației în vigoare, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Și-a înjunghiat mortal concubinul: O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat de 36 de ani

Și-ar fi înjunghiat mortal concubinul. O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

Publicat

Despre crima comisă, poliția din Chișinău a fost alertată în seara de 21 septembrie, în jurul orei 23.30, precum că într-un apartament de pe strada Lech Kaczynski zace un bărbat cu o plagă în regiunea gâtului.

La fața locului, oamenii legii au constatat că suspecta și partenerul ei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat s-ar fi luat la ceartă. Într-un moment de furie extremă, femeia a luat un cuțit de pe masă și i-a aplicat bărbatului două plăgi în regiunea gâtului.

Din cauza rănilor grave suferite, victima a decedat la fața locului. În prezent, femeia de 52 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru omor.


Cercetările pe acest caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii