Rețele de socializare

Moldova

Consumau, transportau și vindeau diferite tipuri de droguri: Trei bărbați, cercetați penal pentru trafic de narcotice în proporții deosebit de mari

Ofițerii Direcției investigații Centru și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Hîncești, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au reținut trei bărbați suspectați de organizarea, consumul, transportarea și comercializarea drogurilor de diferite tipuri pe teritoriul țării, inclusiv în municipiului Chișinău.

Publicat

În primul caz este vorba de un bărbat de 41 de ani din Chișinău. În urma perchezițiilor corporale, la domiciliul și în mijlocul de transport al suspectului, polițiștii au depistat și ridicat zeci de pastile de tip Subutex, telefoane mobile și alte obiecte destinate consumului de droguri. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că pastilele în valoare de aproximativ 100 de mii de lei ar fi trebuit să ajungă într-un penitenciar.

Bărbatul se află în arest pentru 30 de zile.

În alt caz, în cadrul măsurilor speciale de investigație, în localitatea Sofia din raionul Hîncești a fost reținut un bărbat de 28 de ani, asupra căruia polițiștii au depistat marijuana, obiecte pentru fărâmițarea drogurilor și telefoane mobile.


Marijuana a fost depistată și la un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate. Ofițerii de investigație au mai ridicat de la domiciliul acestuia obiecte de împachetare a drogurilor, precum și bani în valută națională și internațională, care ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

Suspecții sunt cercetați penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 1 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.


Moldova

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 22 septembrie, în Piața Centrală din Chișinău. O imagine șocantă a fost postată pe rețele, în care bărbatul zace într-o baltă de sânge, iar un trecător încearcă să oprească hemoragia.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că bărbatul a supraviețuit și a fost preluat de medicii de pe ambulanță, care l-au dus de urgență la spital.

Acesta ar suferi de unele probleme de sănătate, iar anterior ar mai fi avut tentative de a-și pune capăt zilelor.Citește mai departe

Moldova

Au atacat și jefuit un taximetrist: Un minor și amicul lui de 19 ani, reținut

Doi tineri de 17 și 19 ani, din raioanele Ialoveni și Fălești, au fost reținuți după ce ar fi amenințat cu moartea și deposedat de bunuri un taximetrist.

Publicat

Totul s-ar fi întâmplat aseară, în orașul Călărași. Suspecții au solicitat un taxi din Chișinău pentru a ajunge la Soroca.

Victima a declarat polițiștilor că, aproape de miezul nopții, la ieșirea din Călărași, în timp ce îi transporta, a fost amenințat cu un obiect ascuțit și deposedat de două telefoane și portmoneul în care se aflau 500 de lei și acte.
Mai mult, suspecții i-au cerut șoferului să coboare din mașină pentru a o răpi. După ce au încercat să o pornească dar nu le-a reușit, au fugit într-o direcție necunoscută.

Imediat victima de 31 de ani a sesizat poliția.


Suspecții au fost identificați și reținuți. Bunurile sustrase au fost depistate și urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Tâlhărie”. Conform legislației în vigoare, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Și-a înjunghiat mortal concubinul: O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat de 36 de ani

Și-ar fi înjunghiat mortal concubinul. O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

Publicat

Despre crima comisă, poliția din Chișinău a fost alertată în seara de 21 septembrie, în jurul orei 23.30, precum că într-un apartament de pe strada Lech Kaczynski zace un bărbat cu o plagă în regiunea gâtului.

La fața locului, oamenii legii au constatat că suspecta și partenerul ei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat s-ar fi luat la ceartă. Într-un moment de furie extremă, femeia a luat un cuțit de pe masă și i-a aplicat bărbatului două plăgi în regiunea gâtului.

Din cauza rănilor grave suferite, victima a decedat la fața locului. În prezent, femeia de 52 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru omor.


Cercetările pe acest caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii