Rețele de socializare

Moldova

Și-a pierdut actele în timpul unei petreceri, așa că s-a pornit ilegal spre România

Polițiștii de frontieră au surprins o persoană în timp ce înainta spre ieșirea din țară pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului din Ungheni. Persoana s-a dovedit a fi cetățean al Republicii Turcia, care după o sărbătoare ar fi pierdut actele de călătorie și, astfel, a încercat ilegal să ajungă în România.

Publicat

În după-amiaza zilei de ieri, 7 septembrie 2023, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni responsabilă de paza podului de fier Eiffel a observat bărbatul care se deplasa pe calea ferată. La apropierea polițistului de frontieră către acesta pentru verificările de rigoare, a fost imposibilă discuția, bărbatul fiind vorbitor de o limbă străină. Cercetările au continuat la sediul Sectorului unde s-a aflat că persoana este cetățean al Republicii Turcia, în vârstă de 62 de ani, având o xerocopie a pașaportului temporar.

Din cercetările ulterioare, străinul a intrat legal în Republica Moldova la începutul lunii septembrie curent și există o notificare precum că acesta a informat autoritățile despre pierderea documentelor.

Totodată, conform declarațiilor, bărbatul a explicat că documentele le-a pierdut la o sărbătoare cu niște cunoscuți, însă având locul de trai în România și-a dorit să ajungă în statul vecin.


Pentru fapta sa, persoana riscă cercetare penală privind comiterea infracțiunii de tentativă a trecerii ilegale a frontierei de stat. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor.


Moldova

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 22 septembrie, în Piața Centrală din Chișinău. O imagine șocantă a fost postată pe rețele, în care bărbatul zace într-o baltă de sânge, iar un trecător încearcă să oprească hemoragia.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că bărbatul a supraviețuit și a fost preluat de medicii de pe ambulanță, care l-au dus de urgență la spital.

Acesta ar suferi de unele probleme de sănătate, iar anterior ar mai fi avut tentative de a-și pune capăt zilelor.Citește mai departe

Moldova

Au atacat și jefuit un taximetrist: Un minor și amicul lui de 19 ani, reținut

Doi tineri de 17 și 19 ani, din raioanele Ialoveni și Fălești, au fost reținuți după ce ar fi amenințat cu moartea și deposedat de bunuri un taximetrist.

Publicat

Totul s-ar fi întâmplat aseară, în orașul Călărași. Suspecții au solicitat un taxi din Chișinău pentru a ajunge la Soroca.

Victima a declarat polițiștilor că, aproape de miezul nopții, la ieșirea din Călărași, în timp ce îi transporta, a fost amenințat cu un obiect ascuțit și deposedat de două telefoane și portmoneul în care se aflau 500 de lei și acte.
Mai mult, suspecții i-au cerut șoferului să coboare din mașină pentru a o răpi. După ce au încercat să o pornească dar nu le-a reușit, au fugit într-o direcție necunoscută.

Imediat victima de 31 de ani a sesizat poliția.


Suspecții au fost identificați și reținuți. Bunurile sustrase au fost depistate și urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Tâlhărie”. Conform legislației în vigoare, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Și-a înjunghiat mortal concubinul: O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat de 36 de ani

Și-ar fi înjunghiat mortal concubinul. O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

Publicat

Despre crima comisă, poliția din Chișinău a fost alertată în seara de 21 septembrie, în jurul orei 23.30, precum că într-un apartament de pe strada Lech Kaczynski zace un bărbat cu o plagă în regiunea gâtului.

La fața locului, oamenii legii au constatat că suspecta și partenerul ei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat s-ar fi luat la ceartă. Într-un moment de furie extremă, femeia a luat un cuțit de pe masă și i-a aplicat bărbatului două plăgi în regiunea gâtului.

Din cauza rănilor grave suferite, victima a decedat la fața locului. În prezent, femeia de 52 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru omor.


Cercetările pe acest caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii