Rețele de socializare

Moldova

Tragicul accident de la Căușeni: Tânăra șoferiță a lăsat un copil orfan

Tânăra care a murit în teribilul accident de la Căușeni în prima zi din an a lăsat orfan un băiețel de doar cinci ani.

Publicat

Prietenii și apropiații șoferiței de 22 de ani au plasat pe Tik Tok mai multe filmulețe cu tânăra și fotografii cu fiul acesteia, transmite Știri.md.

Potrivit informației oferite de ofițerul de presă din cadrul IP Căușeni, cauza preliminară care a dus la teribilul accident a fost viteza excesivă și condițiile meteo nefavorabile.

Deși oamenii legii nu precizează cu ce viteză se deplasa tânăra, comentatorii spun că aceasta circula cu circa 150 km/h.


Internauții au scris în comentarii că tânăra nu era în stare de ebrietate, dar și faptul că nu deținea permis de conducere. Pe de altă parte ofițerul de presă Mariana Didenco ne-a spus că deocamdată nu au fost făcute toate expertizele medico-legale în acest sens pentru a confirma sau a infirma acest fapt. Ce privește de permisul de conducere, Didenco a spus că va reveni cu precizare.

De asemenea internauții au mai scris că tânăra era divorțată și avea un nou iubit cu care s-ar fi certat înainte de a urca la volanul automobilului.

Amintim că tragicul accident s-a produs duminică, 1 ianuarie, în apropiere de miezul nopții, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu Mitropolitul Varlaam din orașul Căușeni.


din orașul Căușeni.Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii