Rețele de socializare

Moldova

Trei „furnizori” de marijuana și pastile ecstasy în penitenciarul din Soroca, trimiși pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui deținut al penitenciarului din Soroca și a doi complici pentru tentativă de trafic de droguri, în iulie-august 2022.

Publicat

Reținerile au avut loc în august și au urmat unui număr de 20 de percheziții, la domiciliile din Bălți ale acestora și în penitenciarul din Soroca. Drogurile urmau să fie transmise în penitenciar inclusiv prin aruncarea peste gard, de către alți doi membri ai grupului infracțional. Complicii erau ghidați telefonic de către deținut, care avea rol de organizator al grupului. Totuși, aceștia nu și-au dus la îndeplinire planul, așa cum au fost reținuți de oamenii legii.

Deținutul, care avea rol de organizator are vârsta de 31 de ani și este originar din raionul Râșcani, cu domiciliul în Bălți. Acesta-și ispășește pedeapsa din 2018, pentru o durată de peste 11 ani, pentru trafic de droguri, huliganism și o altă infracțiune legată de arme și muniții.

Cei doi complici, cu vârste de 22 și 24 de ani, au fost anterior judecați – unul din ei recent și-a ispășit pedeapsa, în afara penitenciarului, pentru huliganism; iar altul fusese eliberat din închisoare în 2021, după ispășirea pedepsei pentru șantaj. Acum, la solicitarea procurorilor PCCOCS, ambii au fost plasați în arest, pentru continuarea cercetărilor, cu garantarea drepturilor procedurale și a prezumției nevinovăției. În ceea ce privește implicarea altor membri ai grupului infracțional, investigațiile continuă.
Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii