Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Filmul stihiei năpustite peste Chișinău și țară: În ambulanța înecată de puhoaie era o tânără însărcinată

O adevărată apocalipsă s-a produs în seara de 30 august, în Chișinău, dar și în mai multe raioane din țară din cauza averselor puternice. Străzile au fost inundate, zeci de vehicule au rămas blocate, iar crengile copacilor au fost rupte de vijelie.

Publicat

Numai în capitală au intervenit peste 100 de pompieri care au tractat vehiculele blocate în apă și au defrișat crengile căzute peste mașini și pe străzi. În unul dintre cazuri, a fost deblocată o ambulanță, în care se afla o tânără însărcinată.

„Medicul înoată către salvatori, ceva ține în mână, cred că telefonul. Se pare că pompierii s-au dus să-i salveze”.

Într-un alt caz, un autocar cu 20 de pasageri la bord a rămas blocat, tot pe strada Albișoara. Acolo pasagerii, dar și pompierii au intervenit minute în șir înainte ca autobuzul să fie mișcat din loc.


„- Și aici e la fel!
– Nu, salvatorii din spate tot împing autocarul.
– Toți lucrează.
– La ei e prânzul azi.
– Iată, mi se pare că tot dintre ei”.

Iar pe strada Ion Creangă a fost surprins momentul cum mai mulți trecători sunt pur și simplu luați de apă.

Totodată, pompierii au pompat apa din mai multe subsoluri a blocurilor de locuit și administrative de pe adresele Dimitrie Cantemir , strada Braniștii, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan.


Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta 5 autovehicule blocate pe strada Ion Creangă din capitală.

După intemperiile din această noapte 33 de persoane și 1 femeie însărcinată au fost salvate de angajații IGSU, iar 14 familii au beneficiat de serviciile IGSU, din gospodăriile cărora au fost pompate peste 85 m3 de apă.La Criuleni salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe traseu între satele Hârtopul Mare și Izbiște.

O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă de la intrarea în localitate.


Lucrări de pomparea și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca. În ultimele 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 70 situații de risc printre care lucrări de deblocare, pompare, tractare, salvare de persoane și lichidare a incendiilor.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Percheziții la Cahul: Un tânăr de 23 de ani și-a luat apartament în chirie și l-a transformat în depozit de droguri

În baza unei informații operative, ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI, în comun cu polițiștii de la Cahul, au efectuat percheziții în apartamentul unui tânăr de 23 de ani, pe care îl închiria în Cahul, suspectat de păstrarea drogurilor.

Publicat

În cadrul perchezițiilor polițiștii au depistat și ridicat masă vegetală de culoare verde cu miros specific, un dispozitiv pentru împachetare, un cântar electric de scara mică, pachete de tip zip-lock.

Suma drogurilor depistate, pe piața neagră valorează circa 200 000 de lei.

Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare.


Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 3 la 6 ani de închisoare.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Au furat un automobil din curtea unui bloc din capitală: Doi bărbați, reținuți pentru 72 de ore

Doi bărbați de 32 și, respectiv, 38 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Slobozia, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, după ce ar fi furat un Ford Transit din curtea unui bloc de locuit de pe strada Tudor Vladimirescu din capitală.

Publicat

Poliția a fost sesizată de proprietarul mașinii, care a comunicat că i-a fost furat automobilul în care se aflau instrumente de construcție.

Proprietarul a estimat prejudiciul la 77 500 de lei.

În cadrul măsurilor speciale de investigație și urmărire penală dispuse de către polițiști, s-a stabilit că mașina a fost furată pe parcursul nopții, fiind tractată cu ajutorul unui microbuz și dusă în Durlești, unde a și fost ulterior găsită de polițiști.


În cadrul audierilor bărbații și-au recunoscut vina.

Totodată ofițerii de investigație au stabilit că aceștia anterior au fost judecați pentru ,,Huliganism”, iar unul dintre ei acum câteva luni a fost eliberat din detenție.

Bărbații sunt cercetați penal pentru furt, iar conform legislației ei riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Adolescent de 19 ani, tamponat de o mașină pe trecerea de pietoni, în centrul orașului Bălți

Clipe de coșmar pentru un adolescent în vârstă de 19 ani. Acesta fost tamponat de o mașină chiar pe trecerea de pietoni, în centrul orașului Bălți.

Publicat

Accidentul rutier a avut loc în seara de 30 noiembrie, în jurul orei 16:15, pe strada Ștefan cel Mare, în apropiere de primărie. La fața locului a fost chemată poliția, dar și medicii cu ambulanța.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Bălți, Jana Molceanov, la volanul mașinii se afla o femeie în vârstă de 33 de ani, originară din raionul Sîngerei. Din motive deocamdată neclare, aceasta nu a observat pietonul care traversa strada regulamentar și l-a accidentat în plin.

Adolescentul a suferit mai multe traumatisme și, prin urmare a fost dus la spital, pentru a-I fi acordat ajutorul necesar.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar șoferița, care nu se afla în stare de ebrietate la volan, riscă să fie sancționată în funcție de gravitatea leziunilor suferite de adolescent.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii