Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Ceartă în fața Aeroportului Internațional Chișinău: Un grup de taximetriști nu piteau împărți locurile unde să aștepte pasagerii

Ceartă ca la ușa cortului în fața Aeroportului Internațional Chișinău. Un grup de taximetriști și-au împărățit replici tăiase și chiar amenințări după ce unul dintre ei venise să aștepte pasageri, pe un loc deja „ocupat”.

Publicat

Totul a avut loc în data de 28 mai, iar imaginile de la fața locului au fost plasate pe o rețea de socializare chiar de către unul din șoferii implicați. Autorul postării, el fiind cel care ar fi creat concurență, scrie în postare că a fost amenințat cu un cuțit de către un alt taximetrist și tot el ar fi intenționat să-i spargă roțile de la mașină cu o șurubelniță.

„- Eu am probe video care dovedesc faptul
– Ia-ți telefonul și nu mă enerva, îți spun serios.
– Și ce o să-mi faci?
– Eu îți spun, nu mă enerva, pleacă de aici!
– Ce o să-mi faci? Ce o să-mi faci?
– Te rup în două, pleacă de aici!”.

În imagini se poate observa că șoferii folosesc un limbaj licențios, înjurând și chiar amenințând cu răfuiala fizică.


„- Auzi, tu? Tu cu cuțitul ești așa de îndrăzneț?
– Iată de ce stai tu aici și provoci lumea aiurea? Mergi și îți caută de treabă.
– Eu chem poliția!
– Cheamă, ok, dar dă-te la o parte din mijlocul drumului!”.

Până la venirea echipajului, aceștia însă continuau să se certe, fiecare încercând să-i demonstreze celuilalt că are dreptate.

„- Voi așa când veniți și parcați așa aiurea, nici în colo, nici în coace. Trebuie să înțelegeți și voi lucrul acesta. Faceți o concurență prostească de aceasta.
– Dar de ce concurență prostească? Băieți, cât a fost o lună și ceva aeroportul închis, și voi veneați în oraș și ne luați nouă comenzile noastre…
– Nu ți-am luat comenzile.
– Hai, dă să vorbim așa cum este, da? Păi atunci nimeni nu s-a apropiat de voi și nu v-a spus: „Măi băieți, v-ați luat platforma și v-ați dus pe aeroport, da?”.


Deocamdată nu este clar dacă până la urmă a intervenit și poliția la fața locului. Știrea este în curs de actualizare…


echipa.md


Moldova

Un moldovean, un ucrainean și un indian, prinși la frontieră cu acte false

Un conațional și doi cetățeni străini sunt cercetați pentru prezentarea actelor falsificate. Bărbații au fost depistați în fluxul de călători din punctele de trecere a frontierei Cahul și Palanca.

Publicat

Moldoveanul s-a prezentat la ieșirea din țară, fiind la volanul unui microbuz de rută ocazională. Șoferul de 50 de ani este originar din raionul Leova și intenționa să ajungă în Germania. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control suplimentar, iar ca rezultat au depistat indici de falsificare în certificatul de pregătire profesională, care ar fi emis pe numele conducătorului auto de către autoritățile competente din România.

La fel, în una din genți a fost găsit și o carte de identitate românească, emisă cu datele de identitate unui alt conațional, de asemenea prezenta semne de falsificare. La audieri, conducătorul auto a declarat că documentul personal și l-ar fi perfectat în 2018, în timp ce se afla la muncă în Spania, având certitudinea că este unul veridic. Cât despre celălalt act depistat în bagaje – nu ar fi cunoscut nimic.

Cetățeanul Ucrainei de 29 de ani, originar din regiunea Odessa, s-a prezentat pe sensul de ieșire din Moldova, la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare ucrainene. În timpul verificării documentelor s-a depistat că permisul de conducere este contrafăcut. Fiind întrebat, cetățeanul ucrainean a menționat că s-ar fi refugiat în Turcia la începutul anului curent, el fiind om de afaceri, iar autoturismul împreună cu actele i-ar fi fost aduse de o rudă, până în Republica Moldova. Acesta a susținut că deține legal permisul de conducere și nu își poate explica cum ar putea fi fals.


Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Indiei, prezent în calitate de pasager al unei mașini de ocazie la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. În cadrul controlului adițional, în geanta de mână a fost depistat un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). Tânărul de 25 de ani a precizat că a obținut documentul contra sumei de 180 de dolari, fiind ajutat de o persoană identificată de pe un site specializat care l-a asigurat că este un document veridic. A recurs la acțiunea dată din motiv că permisul său original nu este recunoscut în statele europene,

Conform procedurilor legale, toate actele cu semne de falsificare au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei. Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Bătut, imobilizat și tâlhărit în propria casă. Victima a ajuns la spital, iar poliția a reținut suspecții

La 15 august polițiștii din Ungheni au fost sesizați despre faptul că două persoane necunoscute deghizate cu măşti medicinale pe faţă au pătruns în domiciliul unui bărbat de 60 de ani din localitatea Morenii Vechi raionul Ungheni, pe care l-au imobilizat la mâini cu aplicarea unei benzi adezive, ulterior aplicându-i multiple lovituri cu pumnalul peste corp.

Publicat

Suspecții în mod deschis au sustras de la victimă două perechi de cercei din aur, trei ceasuri de mână și 50 de dolari SUA.

În urma acțiunilor violente cauzate de către suspecţi, victima a fost internată în spitalul raional Ungheni cu mai multe traume.

La 18 august, în cadrul acțiunilor comune de investigații desfășurate de polițiștii Inspectoratul de poliție Ungheni, Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii Ungheni, au fost identificați și reținuți suspecții în comiterea infracțiunii. Aceștia s-au dovedit a fi două tinere cu vârsta de 18 și 24 de ani și un tânăr de 20 de ani, toți locuitori ai mun. Chișinău.


În urma efectuării măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost efectuate percheziții în automobilul cu care ultimii s-au deplasat la comiterea infracţiunii, dar şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost depistate obiectele care au fost sustrase de la partea vătămată, pumnalul şi îmbrăcămintea cu care suspecţii au fost îmbrăcaţi în momentul săvîrșirii infracțiunii.

La moment suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 al. 2 Cod penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tâlhărie” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.


În continuare polițiștii și procurorii întreprind măsuri de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală pentru acumularea și administrarea justă a materialului probatoriu pe caz, precum şi verificarea apartenenței suspecților la comiterea altor infracțiuni.

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Femeie prinsă beată criță, ghidând o trotinetă electrică. Ce pedeapsă i-a fost aplicată

În timpul activității, agenții de patrulare au observat pe strada Independenței din orașul Sîngerei o femeie pe o trotinetă electrică ce conducea haotic.

Publicat

Persoana a încercat să se eschiveze, dar a fost stopată de polițiști.

Femeia de 38 de ani, din aceeași localitate, se afla în stare de ebrietate, rezultatul testului alcoolscopic fiind de 1,23 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pentru acțiunile sale, care ar fi putut produce o tragedie, femeia a fost sancționată cu 12 500 de lei.


În acest context, INSP solicită repetat celor care conduc o trotinetă:
– nu urcați la ghidon dacă ați consumat alcool;
– nu conduceți cu viteză și fiți atenți în trafic;
– purtați echipament de protecție și elemente reflectorizante.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii