Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pescuiau ilegal în zona de graniță: Patru bărbați, amendați de polițiștii de frontieră și inspectorii de mediu

S-au dus ilegal în zona de frontieră ca să prindă pește. Patru bărbați au fost amendați. Primul caz a avut loc în noaptea de 27 mai, în jurul orei 02.00, pe lacul Manta.

Publicat

Oamenii legii au zărit pescarii ce se aflau cu barca pe lac, i-au așteptat să iasă la mal, apoi au intervenit pentru cercetări. S-a constatat că cei doi tineri, de 20 și 25 de ani nu aveau avizul subdiviziunii de frontieră, iar barca era fără număr de înmatriculare și nici nu le aparținea. Mai mult aceștia pescuiau cu o undiță electrică și 300 de metri de plase de monofilament, unelte interzise prin lege.

Un alt caz a avut loc în aceeași zi, pe lacul Beleu, în aria protejată a Rezervației naturale „Prutul de Jos”. Polițiștii de frontieră au reținut ”pescarii” la ieșirea de pe apele lacului. Și în acest caz, persoanele nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră. Până a fi depistați, aceștia reușiseră cu ajutorul a șapte plase de monofilament să prindă 50 kg de pești de diferite specii.

Despre ambele cazuri au fost anunțați și inspectorii de mediu. Astfel, pescarii s-au ales cu amenzi de câte 600 de lei pentru aflarea în zona de frontieră și cu câte 1200 de lei pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiție. Mai mult, aceștia urmează să restituie și paguba materială de 14.000 de lei pe care ar fi cauzat-o mediului.


echipa.mdAdvertisement

Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii