Rețele de socializare

Moldova

Doi foști polițiști din Anenii Noi, cercetați penal pentru șantaj. Ar fi estorcat 5.000 de lei de la o persoană care anterior le-a dat mită

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI în comun cu angajații IP Anenii Noi, și procurorii din cadrul Procuraturii Anenii Noi au documentat acțiunile pretins a fi ilegale a doi foști angajați ai Poliției, manifestate prin pretinderea și primirea mijloacelor bănești ce nu li se cuvin în sumă de 3000 de lei, pentru mușamalizarea unei tentative de furt.

Publicat

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că cei doi foști funcționari publici cu statut special, dintre care unul la momentul actual activează în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cunoscând despre o tentativă de furt, au amenințat cu denunțarea la poliție a făptuitorului, solicitând de la acesta mijloace bănești în sumă de 5000 lei MDL.

Subsidiar, la 25-26 mai 2022 au fost efectuate percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate mai multe obiecte cu tangență la caz. Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Aceștia sunt cercetați în baza art. 189 alin. (3), lit. e) Cod penal al Republicii Moldova (Șantajul), dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele implicate riscă de la 7 la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de la 92 500 la 1170 500 lei MDL.


Magistrații de la Judecătoria Anenii Noi au dispus astăzi, 27 mai 2022, un mandat de 30 de zile de arest preventiv pentru cei doi bănuiți.

În continuare, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz, precum și identificarea altor cazuri unde învinuiții ar fi pretins și primit mijloace financiare ce nu li se cuvin.

𝗡𝗼𝘁𝗮̆: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii