Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Trofee vânătorești, descoperite în casele a trei bărbați din raionul Telenești. Aceștia riscă detenție pentru braconaj.

Trei bărbați de 29 și 38 de ani din raionul Telenești, riscă să fie cercetați penal pentru braconaj.

Publicat

La sfârșitul lunii martie, în adresa poliției a parvenit informația operativă, despre faptul că 3 persoane din raionul Telenești, păstrează la domiciliu arme de model neidentificat, fără acte de proveniență, mai mult, sistematic desfășoară vânători ilegale.

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse, polițiștii au stabilit că bărbații pe timp de noapte practicau braconajul. Au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate 15 coarne, un picior de origine animală, asemănătoare cu specia de căprioară și 10 lațuri confecționate din sârmă metalică.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal, iar coarnele și dispozitivele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei.
Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă închisoare până la 3 ani sau amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.


Pentru evitarea unor incidente cu aplicarea armelor de foc în timpul vânatului, reamintim amatorilor acestui gen de activitate că arma poate fi purtată numai de către titularul permisului, iar posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei.

De asemenea, vânătorii sunt obligați să poarte echipament sau veste de culoare galben-verzuie sau portocalie-intens și le este interzis să tragă din arma încărcată în localităţi sau în apropierea acestora.

Totodată, în cazul depistării unei arme sau producerii unui incident cu folosirea armei, trebuie anunțate organele competente telefonând la numărul unic de urgență 112!Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii