Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ A dat spargerea în casa fostei soacre. Un bărbat, ajutat de verișorul său ar fi furat 30.000 de euro și 60.000 de lei din locuința victimei

Doi bărbați din orașul Șoldănești, cu vârstele de 37 și, respectiv, 41 de ani, verișori, au fost reținuți fiind suspectați de furt.

Publicat

Aceștia, la sfârșitul lunii ianuarie curent, ar fi pătruns în casa unei femei din satul Sagaidac din raionul Cimișlia, de unde au sustras 30 000 de euro și 60 000 de lei. Unul dintre suspecți s-a dovedit a fi fostul ginere al victimei, care, ar fi cunoscut de bani și locul aflării acestora.

În cadrul acțiunilor întreprinse de polițiști și procurori s-a stabilit că banii aparțineau copiilor victimei, care muncesc peste hotarele țării și transmiteau sursele bănești acasă.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile bărbaților, polițiștii au depistat corpurile delicte obținute în urma sustragerii și anume ordine de încasare în care sunt indicate datele de anchetă a părții vătămate, confirmare de transfer a mijloacelor bănești în valută străină, 8010 de euro, proveniența cărora ambii figuranți nu au putut-o explica.


Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor de omor, viol, furt, etc.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 12 ani.


Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii din Cimișlia, sub conducerea Procuraturii Cimișlia și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.


Advertisement

Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii