Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un polițist de frontieră băut a luat la palme o polițistă și a deteriorat mașina poliției. Reacția IGPF

Un polițist de frontieră în stare de ebrietate a luat la palme o polițistă care a intervenit la o chemare, dar și i-a stricat telefonul. Polițistul de frontieră bătăuș a sărit cu pumnii și la un echipaj de poliție al IP Hîncești, dar și a deteriorat un Duster al poliției. Incidentul a avut loc în seara zilei de Duminică, 15 Mai, în jurul orei 20:06, în localitatea Crasnoarmeiscoie, din raionul Hîncești.

Publicat

Portalul Deschide.MD, care citează surse apropiate anchetei, scrie că suspectul ar fi un polițist de frontieră în în vârstă de 24 de ani.

Contactat telefonic de ECHIPA.MD, ofițerul de la IGP, Diana Fetco, a confirmat informația apărută pe Deschide.MD și ne-a relatat că totul a avut loc în seara de  15 Mai, în satul Crasnoarmeiscoe din raionul Hîncești.

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a fost bătut de alte două persoane. Întrucât grupa operativă a IP Hîncești era la o altă chemare, la fața locului s-a deplasat polițista de sector, subofițer superior al Sectorului de Poliție Nr.7 Bujor, din cadrul IP Hîncești.


Ajunsă la fața locului, victima i-a spus că cei care au bătut-o locuiesc peste o casă, iar angajata poliției s-a îndreptat spre acea gospodărie pentru a documenta cazul. Acolo se afla și angajatul poliției de frontieră de 24 de ani, care, fiind vizibil n stare de ebrietate, ar fi înjurat-o,  i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele peste față, după care i-a luat telefonul mobil și l-a trântit de pământ.

Ulterior, în ajutorul polițistei a intervenit și echipajul din cadrul IP Hîncești.

Polițiștii l-au convins pe tânăr să urce în Duster-ul poliției pentru a fi escortat la IP Hîncești, Inițial el a fost deacord să urce benevol, însă odată pomenit în mașină, a spart geamul de la portiera din spate a automobilului.


Polițiștii l-au scos din mașină ca să-l încătușeze, polițistul de frontieră i-ar fi lovit pe ambii angajați ai IP Hîncești cu capul în regiunea feței.

În cele din urmă, polițistul de frontieră a fost dus și reținut în izolatorul de detenție al IP Hîncești. Este de menționat că, deși era vizibil în stare de ebrietate, acesta a refuzat categoric să fie testat cu aparatul Drager sau să-i fie prelevate probe biologice, a mai adăugat Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP.

Contactat de ECHIPA.MD, Raisa Novițchi, ofițerul de presă de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, a confirmat că persoana implicată este un angajat al Poliției de frontieră.


Potrivit sursei, „angajatul IGPF se afla în concediu anual. Însă, pentru fapta sa ilegală la nivelul instituției a fost inițiată o anchetă de serviciu internă. Mai mult ca atât, conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează astfel de cazuri și acești angajați nu trebuie să se regăsească în rândurile polițiștilor de frontieră”.


video: Deschide.MD


Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii