Rețele de socializare

Moldova

PTF Leușeni: document falsificat și modificări neautorizate la un autoturism

Un cetățean moldovean este documentat pentru deținerea unui act oficial contrafăcut, iar un alt conațional a încercat să introducă în țară un automobil cu numărul caroseriei modificat. Cazurile au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Publicat

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-a prezentat un tânăr de 31 de ani, domiciliat în orașul Comrat. Acesta se deplasa în calitate de pasager al unei curse din Germania. În timpul verificărilor, călătorul a manifestat un comportament suspect. Astfel, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Ca rezultat, sub husa telefonului mobil s-a depistat o carte de identitate, eliberată pe un alt nume, pretins a fi eliberată de autoritățile competente din Lituania.
Audiat, tânărul a declarat că identitatea a fost inventată, doar fotografia din act îi aparține. Documentul l-a perfectat în străinătate pentru a se putea angaja mai ușor în câmpul muncii. Ar fi achitat suma de 750 de euro.

Într-un alt caz, la controlul de frontieră s-a prezentat un chișinăuian de 29 de ani. Tânărul se afla la volanul unui automobil, înmatriculat în Republica Moldova. În cadrul controlului asupra actelor de călătorie și informațiilor despre automobil, polițiștii de frontieră au constatat că numărul caroseriei autoturismului a suportat unele modificări.
La audieri, șoferul a declarat că automobilul nu-i aparține și nici nu cunoaşte nimic despre cele depistate. În consecință, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la finalul anchetei.

Pe numele celor doi conaționali s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Totodată, s-a dispus efectuarea expertizelor tehnico-criminalistice. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.Moldova

Coliziune fatală, la Căușeni. Un bărbat a fost găsit mort în stradă după ce a derapat cu motocicleta de pe traseu

Coliziune fatală, la Căușeni. Un bărbat de 59 e ani a fost găsit mort în stradă după ce a derapat cu motocicleta de pe traseu.

Publicat

Totul a avut loc în satul Zaim, în data de 17 mai.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Căușeni, Mariana Didenco, poliția a fost alertată despre cele întâmplate întâmplate dimineața devreme.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a stabilit preliminar că în jurul orei 5:30, un bărbat de 59 ani în timp ce conducea o motocicletă de model ,,Piaggio,, din motive la moment necunoscute, a derapat pe partea dreaptă a carosabilului.


În urma impactului, bărbatul a fost depistat decedat la fața locului.

Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului a fost inițiată o cauză penală în baza art. 264 alin 3 Cod Penal.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Curier de droguri, reținut în capitală: Bărbatul avea acasă 36 de „doze” gata pregătite pentru comercializare

Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost prins în flagrant pe o stradă din capitală, în timp ce punea în circulație pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de ,,Marijuana”.

Publicat

Activitatea infracțională a bărbatului a fost documentată de forțele de ordine pe parcursul a două luni, timp în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează implicarea acestuia în comercializarea substanțelor interzise, fiind efectuate două achiziții de control.

În urma percheziției corporale și la domiciliul acestuia, forțele de ordine au depistat mijloace bănești, obținute în urma comercializării drogurilor, 36 de pachetele tip zip- lock în care se afla o masă vegetala uscată cu miros specific, cântar de dimensiuni mici și telefonul mobil care era folosit în distribuirea substanțelor narcotice.

Probele delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii.


În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul a declarat că vindea drogurile prin intermediul aplicației ,,Telegram”, cât și la direct unui cerc restrâns de persoane în care avea încredere. Pe zi suspectul obținea un profit de 1000 – 2000 de lei.

Bărbatul este cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii în continuare desfășoară acțiuni speciale de investigație pentru a stabili și complicitatea altor persoane implicate în infracțiune.


Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de poliție Rîșcani, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un moldovean a fost reținut la granița Ucrainei cu peste 21 de kilograme de hașiș ascunse în mașină

În Volîn, Ucraina a fost contracarată o tentativă de contrabanda cu droguri în valoare de aproape 400 de mii de dolari.

Publicat

În noaptea spre 18 mai, polițiștii țării vecine au constatat că un cetățean al Republicii Moldova a încercat să treacă prin punctul de control internațional „Yahodin” un lot de rășină de canabis (hașiș). Conaționalul nostru a ascuns drogul în rezervorul de combustibil al mașinii sale și intenționa să îl transporte în Rusia prin tranzit. Cu toate acestea, în timpul controlului de frontieră și vamal, planurile i-au fost date peste cap încât locul special amenaja a fost descoperit.

29 de pachete învelite în folie alimentară au fost găsite în timpul unui control vamal complet, folosind mijloace tehnice speciale. Greutatea de hașiș confiscat se ridică la peste 21 de kilograme. Conform presei locale, valoarea pe piața neagră ar fi de aproape 400 de mii de dolari SUA.

Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Volîn au demarat urmărirea penală cu privire la contrabandă cu stupefiante, substanțe psihotrope, analogi sau precursori ai acestora sau droguri falsificate din Codul penal al Ucrainei.


Cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii