Rețele de socializare

Moldova

Doi moldoveni, prinși la frontieră cu documente falsificate

La trecerea frontierei de sud a țării au fost depistați în flux doi șoferi care au prezentat un certificat de înmatriculare și o asigurare auto, ambele cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate ieri, 10 mai curent.

Publicat

În punctul de trecere al frontierei Cahul, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un autoturism, cu numere de înmatriculare românești. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional de 36 de ani, originar din raionul Comrat. În timpul procedurii de control, polițiștii de frontieră au depistat că certificatul de înmatriculare al autoturismului, care ar fi emis de autoritățile competente ale statului român, prezentă indici de falsificare.

Ca urmare a verificărilor suplimentare, s-a constat că la rubrica „inscripții tehnice periodice” sunt modificări ale termenului de valabilitate a revizii tehnice.

La audieri, cetățeanul a declarat că mașina nu-i aparține și nu ar cunoaște despre această ilegalitate.
În circumstanțele date, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul subdiviziunii de frontieră până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii.


În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele unui șofer de camion, care a prezentat la control o asigurare auto falsificată. Astfel, la verificarea documentului într-un program special, s-a stabilit că de fapt acesta nu figurează în baza de date a autorității emitente. Actul ar fi fost eliberat de către o companie de asigurări din România.

Șoferul de 35 de ani, locuitor al mun. Chișinău, a menționat că tot pachetul cu documente pentru mijlocul de transport l-a primit de la firma în care este angajat. Fapt ce nu poate explica cele depistate.

În ambele cazuri, documentele cu pricina vor fi transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD vor continua cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale.Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii