Rețele de socializare

Moldova

Directorul Apă Canal Cahul și un antreprenor local au fost reținuți de CNA pentru trucarea unei licitații în valoare de peste 1 milion de lei

Șeful întreprinderii Apă Canal Cahul și un antreprenor local au fost reținuți, în această după-amiază, de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție în cadrul mai multor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că, în urma unor înțelegeri reciproce, ar fi trucat o licitație, în valoare de peste 1 milion de lei. Este vorba despre un proiect de construcție a unui apeduct în satul Văleni, Cahul, organizat de o asociație obștească și finanțat din fonduri europene.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, întreprinderea Apă Canal Cahul a fost cea care a câștigat licitația și urma să asigure lucrările de construcție a porțiunii de apeduct. Însă, contrar contractului semnat cu asociația obștească, prin care se interzicea cedarea obiectului către alți antreprenori, directorul întreprinderii ar fi semnat un contract de subantrepriză cu un agent economic apropiat și l-ar fi împuternicit să execute lucrările, chiar dacă acesta nu avea licență pentru desfășurarea unui asemenea gen de activitate.

În cadrul investigațiilor, s-a constatat că pentru favorizarea agentului economic, directorul întreprinderii Apă Canal Cahul ar fi primit drept recompensă o foaie turistică pentru vacanța familiei sale, care a fost achitată de către compania antreprenorului. Pentru probarea faptelor imputate, astăzi CNA și procurorii anticorupție au operat percheziții la sediul Apă Canal Cahul, în biroul de serviciu al antreprenorului, la domiciliile acestora și în automobile.

Pe faptele enunțate, DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție au inițiat 3 cauze penale, pe care le-au conexat într-o singură procedură, în cadrul cărora investighează faptele celor doi sub aspectul coruperii pasive, active și abuzului de serviciu. Prin acțiunile lor, suspecții ar fi prejudiciat asociația obștească și interesele localității, lucrările fiind executate cu încălcarea normelor tehnice și contrar obligațiilor prevăzute de contract. În prezent, ambii bărbați sunt reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Menționăm că, antreprenorul este vizat și în altă cauză penală, în care are statut de învinuit și este cercetat pentru fapte similare.


Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie finală și irevocabilă de judecată.

Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii