Rețele de socializare

Moldova

Doi polițiști de patrulare, reținuți de CNA, suspectați că ar fi luat 200 de euro ca să nu documenteze un șofer prins băut la volan

Doi polițiști de patrulare din Drochia au fost reținuți de ofițerii DGT Nord a CNA și procurori, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate.

Publicat

Potrivit datelor anchetei, oameni legii ar fi stopat un șofer aflat în trafic sub pretextul că acesta ar fi fost beat la volan. În procesul verificării mijlocului de transport, membrii echipajului de patrulare ar fi cerut 4000 de lei pentru a nu documenta cazul. Deoarece nu avea asupra sa suma cerută drept mită, șoferul a fost lăsat să plece, fiind condiționat să facă rost de bani cât mai curând. La scurt timp, conducătorul automobilului ar fi transmis oamenilor legii 200 de euro.

După denunțarea faptelor descrise mai sus, DGT Nord a CNA a inițiat o cauză penală pe corupere pasivă. Drept urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 10 ani, până la 400 000 de lei amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.


Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală pe caz.

Notă: Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Advertisement

Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii