Rețele de socializare

Moldova

Patru pașapoarte, un test PCR și două certificate de vaccinare false: Mai mulți moldoveni și-au încercat norocul la frontiera de vest

Publicat

Patru cărți de identitate, un test PCR negativ și două certificate de vaccinare neveridice au fost depistate la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Leușeni și Sculeni. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru uz de acte oficiale falsificate.

Patru bărbați moldoveni cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani sunt documentați pentru faptul deținerii unor cărți de identitate falsificate. Actele au fost descoperite în urma unor controale suplimentare. Acestea erau eliberate pe numele fiecăruia și aveau însemnele autorității competente din România. Persoanele vizate se deplasau ca pasageri ai unor curse internaționale.

Audiați, conaționalii au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari pentru a se putea angaja mai ușor la muncă în străinătate. Pentru asemenea documente au achitat între 100 și 150 de euro.


Pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, doi tineri de 34 și 41de ani și au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare împotriva Covid-19, ce confirmau dovada imunizării cu vaccinul Janssen. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat că în ziua imunizării persoanele respective nu se aflau pe teritoriul țării, deși documentele aveau însemnele unor instituții medicale autohtone.

La audieri, posesorii certificatelor s-au abținut de la comentarii.

Într-un alt caz, un șofer de 35 de ani a prezentat la controlul de frontieră un test PCR negativ la Covid-19. Supus verificărilor, raportul de laborator s-a dovedit a fi neveridic.


Audiat, bărbatul a declarat că și-a perfectat actul la o clinică specializată din Chișinău pentru a ajunge în Cehia.

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. După aflarea rezultatelor se va face încadrarea juridică a faptelor și luarea măsurilor legale ce se impun asupra persoanelor implicate.Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii