Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Tragedie rutieră, în nordul țării

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau muniții și armament. Trei bărbați – documentați penal

Activitatea a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea ilegală a armamentului greu și munițiilor, dată peste cap de oamenii legii.

Publicat

În primul caz, oamenii legii au descins acasă la un adolescent de 18 ani din Chișinău și au depistat un aruncător de grenade și un complex de rachete antitanc, dar și alte obiecte interzise în circuitul civil.

Într-un alt caz, poliția a stabilit că un bărbat din raionul Călărași, în vârstă de 35 de ani, păstrează și vinde ilegal arme și muniții. La el acasă, forțele de ordine au depistat două tuburi de lansare-transportare, trei obiecte analogice cu părți componente a rachetelor aer-sol, un obuz de artilerie, dar și un tub și proiectil de instruire de artilerie.

Al treilea caz se referă la activitatea infracțională a unui bărbat din Orhei de 28 de ani. Acesta lucra ca taximetrist în capitală, iar în timpul reținerii lui, oamenii legii au depistat asupra lui o grenadă şi muniții, iar în urma perchezițiilor efectuate în automobilul acestuia a fost depistat un obiect asemănător unei grenade cu focos de tip F-1.


Ulterior, la el acasă la Orhei, mai exact în podul locuinței au fost găsite 371 de cartușe de diferit calibru, mai multe grenade de instruire, dar și 9 încărcătoare pentru pistoale-mitralieră KALAȘNIKOV. În toate cazurile, munițiile au fost preluate de experții de la centrul tehnico-criminalistic pentru expertizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au fost sau nu găsite obiecte explozive? Geniștii au finalizat verificările la Comrat și Vulcănești

Două noi alerte cu bombă, în Găgăuzia. De această dată, persoane necunoscute au anunțat că a fost minată școala profesională din orașul Vulcănești, dar și piața din centrul orașului Comrat.

Publicat

Anunțurile au fost făcute de persoane anonime, în data de 20 ianuarie. În cazul de la Vulcănești, în scrisoarea venită pe poșta electronică era indicat că în interiorul școlii profesionale au fost plasate 20 de kg de trotil.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii care au fost evacuați din instituție 14 pedagogi și angajați, dar și 105 studenți, care se aflau la cursuri. Totodată, au fost evacuate toate persoanele ce se aflau în piața și în magazinele din apropierea ei, din Comrat.

La fața locului s-au deplasat și geniștii din Chișinău care au verificat minuțios atât instituția de învățământ, cât și teritoriul pieței și au constatat că, de fapt, alertele au fost false.


Menținăm că în ultimele 72 de ore au fost făcute 5 anunțuri false despre minări, în Găgăuzia.

Anterior, persoane necunoscute au anunțat că școala și cimitirul din satul Baurci, dar și școala profesională din orașul Ceadâr-Lunga ar fi minate. Poliția caută autorul sau autorii alertelor false, care trei zile la rând au pus pe alertă localitățile din Găgăuzia.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Striga, bătea cu pumnii în geamuri și se arunca sub mașini: Show-ul stradal al unui bărbat

S-a dat într-un adevărat spectacol, băgând în sperieți trecătorii. Un bărbat, vizual în stare de ebrietate striga în gura mare, se arunca în fața mașinilor și bătea cu pumnii în geamurile magazinelor din preajmă.

Publicat

Totul a avut loc în data de 20 ianuarie, puțin după miezul nopții pe șoseaua muncești din capitală, la stația terminus de troleibuze. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit celui care ne-a expediat imaginile, bărbatul a început să bată cu pumnii în geamurile unui magazin. Speriată, vânzătoarea a tastat butonul de alarmă și la fața locului au intervenit agenții de securitate. Însă bărbatul nu voia să se calmeze nici în ruptul capului. La un moment dat, el și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ.

„- Petrece-mă, măi omule de Dumnezeu, petrece-mă!
– Unde să te petrec?
– Până la Ciocana petrece-mă!”.


Bărbatul a mai relatat că a fost eliberat recent din pușcărie unde a stat 12 ani, spunea el, pentru furt. La fața locului a fost chemată poliția și ambulanța, iar bărbatul a fost preluat de medici. Cu detalii de la poliție revenim în ediția următoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii