Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Banii pentru înmormântare au ajuns la escrocii „clarvăzători”

Câțiva pensionari din satul Podoimița dinraionul Camenca a văzut o reclamă despre „clarvăzăori” la televizor. Valentina are cancer, este o persoană cu dizabilități din grupa a doua.

Publicat

Soțul ei Ilia este țintuit la pat deja de 12 ani, după un accident vascular cerebral. Din disperare, cuplul a decis să apeleze la „vindecători”. Totul a început la începutul lunii august a acestui an.

„Am pornit televizorul, iar acolo am văzut publicitate precum că acești clarvăzători tratează astfel de răni! Chiar totul totul! Numai pornești televizorul și ei îndată apar. Te atrag ca un magnet ”, spune Valentina. Împreună cu soțul său, Valentina s decis să apeleze. Femeia de cealaltă parte a firului s-a prezentat drept Bogdana.

„Am sunat o dată și am povestit ce griji avem și s-a început! Apelau în fiecare zi. Spuneau că suntem pe jumătate în mormânt, că am băut apă moartă, că e o păpușă voodoo la noi, înfiptă cu ace. Pe scurt, ne-au speriat bine”, spune Valentina.


După ce i-au convins pe pensionari de cauza necazurilor lor, „clarvăzătorii” au început așa-zisa muncă.

„În fiecare dimineață la ora 8 trebuia să fim în pat. În acel moment suna telefonul fix. Și timp de o oră trebuia să  strigăm în telefon. Strigam doar „AAAAAAAAAAAA” de patru zile la rând. Deja mă durea gâtul, dar am continuat, pentru că am crezut că ne va ajuta”, își amintește femeia.

„Clarvăzătorii” de la distanță le-au „încărcat” apa , le-au spus unde să presoare sare, carbonat de sodiu și zahăr, pentru ca cu siguranță toate bolile să dispară instantaneu.


„Ea spunea să fierbem terciul și să-l aruncă-l la intersecție. Mai întâi peste umărul stâng, apoi peste umărul drept, ca să mănânce câinii. Apoi să îngropăm un nuc sub măr. Și să pregătim carbonatul de sodiu, va vindeca cancerul”- aceste evenimente au rămas ferm în memoria pensionerei.

Drept recunoștință, falșii „clarvăzători” au acceptat bani în cont.

„Le-am transferat de două ori câte cinci sute, apoi încă 770 de dolari. Ea a spus că numărul meu este 7. Apoi un alt treansfer de 880 de dolari. A spus că cifra opt înseamnă infinit”, spune victima.


Pensionarii nu au înțeles imediat că toată această reclamă la televizor, precum și ședințele cu clarvăzătorii frauduloși, nu au fost altceva decât o escrocherie. Sănătatea nu s-a îmbunătățit. Și nu au mai rămas bani. Aceștia au fost nevoiți să împrumute bani de la vecini. Dar falșilor vindecători nu le-a păsat. Ultima dată pensionerii au sunat pe 5 octombrie. Atunci li s-a cerut deja o mie de dolari.
„Le-am spun că nu mai sunt bani și că nu vor mai fi. Ce ar trebui să fac? Sa ma sinucid? Să mă spânzur? Și ea îmi răspunde că ar fi trebuit să o fac mai devreme ”, își amintește Valentina cu lacrimi.

Multă vreme, cuplul nu a spus nimănui nimic despre asta. Au apelat la poliție abia după câteva luni. Chiar și astăzi le este frică că „clarvăzătorii” îi vor blestema. S-au împăcat deja cu faptul că banii nu pot fi returnați.


Oricine poate deveni victima escrocilor. Persoanele în vârstă sunt deosebit de sensibile la acest lucru.

mvdpmr.org


Moldova

/FOTO/ 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost înregistrate la punctele vamale din țară în ultimile 48 de ore

În ultimele 48 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Publicat

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 9 dintre cazuri. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: piese auto uzate, stații de alimentare pentru autoturisme electrice, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. La stoparea și efectuarea controlului vamal al mărfurilor transportate pe teritoriul țării, pe traseele Chișinău-Anenii Noi, Chișinău-Leușeni și în raionul Briceni, ofițerii vamali au depistat instrumente electrice, articole vestimentare, piese auto, anvelope uzate și legume proaspete în cantități comerciale. Pentru toate aceste bunuri, șoferii nu au putut prezenta actele de proveniență legală.

De asemenea, la intrarea în țară prin postul vamal Palanca, inspectorii vamali au depistat, în urma controlului de specialitate, un lot comercial de caviar, transportat de doi pasageri ai unui autocar care se deplasa din Odesa în Republica Moldova.


Articole vestimentare, genți cu marcajele unor branduri renumite, dar și alte bunuri nedeclarate, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.


c

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tragedie rutieră, în nordul țării

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de un automobil în centrul orașului Bălți

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în centrul orașului Bălți.

Publicat

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, ne-a spus că accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:10 pe strada Ștefan cel Mare 31.

„La fața locului polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil de model Skoda Octavia, în vârstă de 64 de ani, a tamponat cu partea din față un pieton de gen feminin, în vârstă de 74 de ani, care traversa strada neregulamentar”, a explicat Molceanov.

Potrivit poliției, în urma accidentului rutier pietonul s-a ales cu leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Clinic Bălți.


Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager unde s-a constatat 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment oamenii legii stabilesc toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii