Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Un camion condus de un moldovean s-a tamponat cu o mașină, în Italia. Șoferul mașinii a decedat

Un șofer de camion moldovean, de 30 de ani, implicat într-un accident fatal, în Italia. Autocamionul pe care-l conducea s-a tamponat cu o mașină.

Publicat

Totul a avut loc în data de 17 noiembrie, în jurul orei 15.15, pe strada Morandi din comuna Gustalla, Provincia Regio Emilia.

Presa italiană scrie că automobilul implicat în coliziune era condus de un cetățean al Italiei, în vârstă de 86 de ani.

În circumstanțe neclare, mașina s-a tamponat cu autocamionul condus de moldoveanul de 30 de ani.


La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, însă, din nefericire, la sosirea medicilor, bătrânul era deja decedat. La fața locului, inițial a fost chemat și un elicopter cu medici de la Parma, însă, ulterior, echipajul a fost anunțat să facă cale întoarsă.

Moldoveanul a scăpat fără nicio zgârietură însă se afla în stare de șoc.

Circumstanțele sunt investigate de polițiștii italieni.


echipa.md


Diaspora

/FOTO/ Doi moldoveni au avut intenția să ajungă în Germania, cu cărți de identitate false asupra lor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie R. Moldova

Publicat

În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 15.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Berlin, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, respectiv, 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în borseta personală a unuia şi, respectiv, în pantoful tânărului, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografiile proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.


Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunosc, contra sumei de 300 euro fiecare și că intenţionau să folosească documentele pentru a se angaja în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.


Citește mai departe

Diaspora

Certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, descoperit la controlul de frontieră asupra unui moldovean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

Publicat

În data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasager într-un autoturism marca Mercedes, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, emis în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obținut certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 500 lei moldoveneşti, fără să se vaccineze.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Contrabandă cu țigării moldovenești, contracarată

Procurorii români au prins două rețele de trafic cu țigări, care se aprovizionau de la una la alta

Publicat

Procurorii DIICOT au reținut sâmbătă 15 inculpaţi pentru constituirea de grup infracţional organizat şi contrabandă asimilată în formă agravată. Cei 15 sunt acuzați de trafic cu țigări într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 2,5 milioane de lei transmite digi24.ro

Începând de anul trecut, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov s-au constituit două grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigări, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

Prima grupare a fost constituită de membrii unei familii, care au dezvoltat în timp legături infracţionale cu contrabandişti din Republica Moldova şi Ucraina, cumpărând în mod regulat de la aceştia cantităţi importante de ţigarete în vederea revânzării lor la un preţ superior celui de achiziţie, arată procurorii.


„După introducerea în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, furnizorii ucraineni/moldoveni, transportau ţigaretele disimulate în tiruri, dube, furgonete sau chiar în mijloace de transport persoane (autocare) până zona de centură a municipiului Bucureşti, de unde erau preluate de către membrii grupării şi depozitate temporar în diferite imobile, fiind mai apoi comercializate în zona pieţei Bobocica, de pe raza municipiului Bucureşti”, se mai precizează în comunicat.

Cea de-a doua grupare era structurată în jurul altei familii, fiind coordonată de către o inculpată care, împreună cu ceilalţi membri, desfăşura activităţi pe linia identificării de cumpărători şi a vânzării de ţigarete către aceştia, în incinta Pieţei Obor din Bucureşti.

A doua grupare se aproviziona de la prima, spun procurorii DIICOT, precizând că prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.
Citește mai departe

topul săptămânii