Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ „Voi sunteți mafia și bandiții nu noi”. Un tânăr prins cu droguri acuza carabinierii de toate probleme țării

Comportamentul suspect i-a dat de gol. Un tânăr de 25 de ani și altul de 30 de ani au fost reținuți în seara de 15 noiembrie, în preajma fostului Hotel Național cu droguri asupra lor.

Publicat

În primul caz, imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular, care ne-a spus că bănuitul a fost reținut de un echipaj al carabinierilor.

În secvența video se poate observa că după ce s-a calmat un pic, tânărul care comunică activ cu oamenii legii și încearcă să le explică că, de fapt, nu a făcut nimic rău, iar cei ce trebuie pedepsiți sunt chiar oamenii legii.
DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI: Voi sunteți mafia și bandiții nu noi suntem mafia. Voi faceți ca oamenii să fure, să facă fărădelegi, voi provocați așa foamea, în țară așa o represie că e jale.

În cele din urmă, la fața locului a venit și poliția, iar tânărul în vârstă de 25 de ani, a fost condus la IP Centru unde a predat benevol un pachețel de tip zip-lock în care se aflau droguri. De menționat că în aceeași seară, tot la Hotelul Național, un alt individ de 30 de ani a fost reținut  de ofițerii INSP. Acesta a predate ofițerilor de patrulare care l-au reținut 12 pachețele cu droguri, ulterior el a fost dus la IP Centru. Ambele cazuri sunt investigate de oamenii legiiAdvertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Surprize din partea INSP pentru copiii și adolescenții cu necesități speciale: Vezi ce le-a pregătit moș Crăciun

Zi deosebită pentru copiii și adulții cu necesități speciale de la Centru de Recuperarea Activă și Reintegrare Socială a Copiilor și Tinerilor cu Handicap Fizic.

Publicat

Special pentru ei, în data de 03 decembrie, INSP în comun cu asociația motocicliștilor au organizat o activitate la Hipodrom. Copiilor și adolescenților le-au fost demonstrate exerciții cu implicarea cailor, și totodată le-au fost demonstrate și echipamentele din dotarea INSP și le-a fost permis să urce pe motociclete, să facă poze și să se distreze după plac.

Și asta nu este tot. la eveniment a participat și Moș Crăciun, care le-a oferit copiilor daruri și multe zâmbete. Cea mai mare surpriză a fost două scaune cu rotile pe care le-au primit în dar două fetițe.

Tot la eveniment a fost dat startul „Caravanei de Crăciun”.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A făcut stop cardiac în trafic

Situație excepțională, în trafic. Un șofer a făcut stop cardiac la volan, iar în mașina lui s-a izbit un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 01 decembrie, în jurul orei 12.40, la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Mihai Viteazul. Primii care au intervenit la fața locului au fost membrii unui echipaj de carabinieri aflați nu departe de locul accidentului.

Când s-au apropiat de mașina unuia dintre bărbați, și-au dat seama că el este inconștient, au luat o trusă medicală și i-au oferit șoferului primul ajutor. Totodată, militarii au stopat o ambulanță care trecea prin preajmă în acel moment pentru a examina și prelua șoferul la spital. Preliminar, medicii au stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi suferit un stop cardiac. Acesta a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Celălalt șofer, în vârstă de 30 de ani a scăpat nevătămat. Pe tot parcursul operațiunii, carabinierii au fluidizat traficul în zonă. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în nordul țării

O afacere ilegală cu droguri, deconspirată. Patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 29 și 45 de ani, originari din raionul Florești, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana pe teritoriul mun. Bălți, raionului Florești.

Publicat

Aceștia, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2021, au cultivat şi înstrăinat o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților, au fost efectuate percheziții la domicilii, încăperi, depozite, automobile, deținute de persoanele implicate și unde se presupunea că s-ar afla droguri și analogi ai acestora.

Astfel, polițiștii au ridicat 2 kg de marijuana, 30 de plante de cânepă, telefoane mobile, cartele SIM, dar și aparate confecționate artizanal pentru consumul drogurilor.


Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 200 de mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar alții doi au primit arest la domiciliu.


Dacă vinovăția lor va fi dovedită aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

Citește mai departe

topul săptămânii