Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Dublul omor de la Fălești. Rudele și prietenii victimelor protestează: „Rudele suspecților strâng bani pentru a-i scoate din pușcărie”

Protest în fața Judecătoriei din Fălești. Rudele celor doi tineri din Bălți, cadavrele cărora au fost găsite cum 11 zile, într-o fâșie forestieră din raionul Fălești își caută dreptatea în fața instanței de judecată. Pentru că unul dintre cei șase tineri reținuți în cadrul anchetei penale a fost plasat în arest la domiciliu, familiile și prietenii celor morți se tem că ucigașii, rând pe rând, ar putea scăpa basma curată.

Publicat

Mama unuia dintre băieți, răpusă de durere, a spus că nici cea mai aspră pedeapsă nu va fi suficientă. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi că din cauza bestialității cu care a fost ucis feciorul său, nici nu a reușit să-și ia rămas bun de la el, transmite Tvn.md

„Dreptate și doar o judecată echitabilă, pentru că am informația că cealaltă parte strânge bani pentru ca să pună crima pe umerii unui singur om, iar pe restul, acum sunt șapte, dar trebuie să fie opt, au început să-i lase în arest la domiciliu, sau cei cu cetățenie românească vor pleca peste hotare. Detenție pe viață, îmi pare rău că nu există pedeapsă cu moartea pe scaun electric, pentru că acesta este unicul meu copil. Copilul meu, eu nici nu am reușit să mă uit la dânsul, să-mi iau rămas bun de la el”, a declarat mama victimei.

Oamenii care au organizat protestul în fața Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, au spus că tot ce-și doresc este ca făptașii să răspundă în fața legii și să-și primească sentința pe care o merită.


„Noi ne dorim dreptate, noi vrei să judece corect, de ce l-au lăsat să plece? Dacă a fost reținut înseamnă că cineva l-a turnat. Lasă să poarte răspundere, să fie judecat, ce înseamnă asta?”

„Nu întâmplător poliția l-a reținut, înseamnă că ceilalți depun mărturii împotriva lui, el s-a aflat acolo, aici nu mai are importanță stătea într-un picior sau pe două picioare.”

„Nu au fost rupte două flori dintr-o alee, dar a fost săvârșit un omor și cred că trebuie toți să fie acolo.”


„De ce se întâmplă așa că cineva rămâne acolo, iar cineva iese pur și simplu, fără niciun motiv sau lămurire”, au declarat oamenii.

Judecătorul de insitrucție, Radu Holban, cel care a dispus plasarea în arest la domiciliu a unuia dintre bănuiți, a declarat că motivele acestei decizii nu pot fi divulgate.

„Nu pot să vă divulg fiind că materialele sunt examinate în ședință închisă. Toate materialele respective nu pot fi divulgate publicului, la moment. Am examinat două demersuri în ziua de sâmbătă. Unul a fost admis, iar în celălalt am aplicat arest la domiciliu”, a spus Radu Holban.


Judecătorul responsabil de relațiile cu mass media din cadrul Judecătoriei Bălți, sediul central, a spus că este hotărârea colegul său este una argumentată și legală.

„Să divulgăm careva informații ce ține de urmărirea penală, noi nu avem dreptul. Instanța de judecată la emiterea unei hotărâri se bazează pe probele și materialele care au fost la dispoziția judecătorului și examinând toate probele, toate circumstanțele. În jurisprudență există principiul individualizarea pedepsei, chiar și dacă mai multe persoane au comis aceeași faptă, asta nu înseamnă că vor primi aceeași pedeapsă”, a declarat Stanislav Sorbalo.


Pentru săvârșirea omorului intenționat, bănuiții riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.


Moldova

/FOTO/ 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost înregistrate la punctele vamale din țară în ultimile 48 de ore

În ultimele 48 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Publicat

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 9 dintre cazuri. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: piese auto uzate, stații de alimentare pentru autoturisme electrice, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. La stoparea și efectuarea controlului vamal al mărfurilor transportate pe teritoriul țării, pe traseele Chișinău-Anenii Noi, Chișinău-Leușeni și în raionul Briceni, ofițerii vamali au depistat instrumente electrice, articole vestimentare, piese auto, anvelope uzate și legume proaspete în cantități comerciale. Pentru toate aceste bunuri, șoferii nu au putut prezenta actele de proveniență legală.

De asemenea, la intrarea în țară prin postul vamal Palanca, inspectorii vamali au depistat, în urma controlului de specialitate, un lot comercial de caviar, transportat de doi pasageri ai unui autocar care se deplasa din Odesa în Republica Moldova.


Articole vestimentare, genți cu marcajele unor branduri renumite, dar și alte bunuri nedeclarate, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.


c

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tragedie rutieră, în nordul țării

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de un automobil în centrul orașului Bălți

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în centrul orașului Bălți.

Publicat

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, ne-a spus că accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:10 pe strada Ștefan cel Mare 31.

„La fața locului polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil de model Skoda Octavia, în vârstă de 64 de ani, a tamponat cu partea din față un pieton de gen feminin, în vârstă de 74 de ani, care traversa strada neregulamentar”, a explicat Molceanov.

Potrivit poliției, în urma accidentului rutier pietonul s-a ales cu leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Clinic Bălți.


Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager unde s-a constatat 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment oamenii legii stabilesc toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii