Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi tineri primeau colete cu droguri din Franța, le vindeau în Chișinău, iar o parte din venit ajungea în „Obșeak” la pușcărie

Două persoane originare din mun. Chișinău și r. Căușeni, cu vârstele de 21 și 38 de ani, au fost reținute de către ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Suspectul în vârstă de 38 de ani s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice.

Publicat

Activitatea ilegală acestora a fost documentată de polițiști pe parcursul a 2 luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează vinovăția și implicarea lor în comercializarea drogurilor pe teritoriul capitalei și alte raioane a țării.

În această perioadă forțele de ordine au stabilit că drogurile erau introduse prin intermediul coletelor de pe ruta Franța – Moldova și erau camuflate în printre dulciuri. Fiecare din ei avea rolul său bine determinat de la preluarea coletului până la realizarea către potențialii cumpărători. Totodată în cadrul acțiunilor de investigație forțele de ordine au identificat și complicele ce transmitea coletele în care erau camuflate drogurile. La moment acesta se află în Franța și urmează a fi reținut și diferit justiției.

Astfel, urmare a perchezițiilor polițiștii, au depistat și ridicat circa 220 de pastile de ,,Subutex” și 20 de pastile de tip „Oxazepam”, rețete medicale cu urme de falsificare folosite de către aceștia la procurarea substanțelor interzise, erau confecționate într-un FOTO-SALON din mun. Chișinău, care folosind tehnică de calcul modernă.


Valoarea acestora pe piața tenebră constituie 200 000 de lei, drogurile au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Totodată forțele de ordine au stabilit că o parte din pastilele cu efect psihotrop și o parte din venitul obținut în urma comercializării acestora, urmau să ajungă în penitenciarele din țară.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acțiuni speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

 Moldova

/FOTO/ 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost înregistrate la punctele vamale din țară în ultimile 48 de ore

În ultimele 48 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Publicat

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 9 dintre cazuri. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: piese auto uzate, stații de alimentare pentru autoturisme electrice, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. La stoparea și efectuarea controlului vamal al mărfurilor transportate pe teritoriul țării, pe traseele Chișinău-Anenii Noi, Chișinău-Leușeni și în raionul Briceni, ofițerii vamali au depistat instrumente electrice, articole vestimentare, piese auto, anvelope uzate și legume proaspete în cantități comerciale. Pentru toate aceste bunuri, șoferii nu au putut prezenta actele de proveniență legală.

De asemenea, la intrarea în țară prin postul vamal Palanca, inspectorii vamali au depistat, în urma controlului de specialitate, un lot comercial de caviar, transportat de doi pasageri ai unui autocar care se deplasa din Odesa în Republica Moldova.


Articole vestimentare, genți cu marcajele unor branduri renumite, dar și alte bunuri nedeclarate, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.


c

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tragedie rutieră, în nordul țării

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de un automobil în centrul orașului Bălți

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în centrul orașului Bălți.

Publicat

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, ne-a spus că accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:10 pe strada Ștefan cel Mare 31.

„La fața locului polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil de model Skoda Octavia, în vârstă de 64 de ani, a tamponat cu partea din față un pieton de gen feminin, în vârstă de 74 de ani, care traversa strada neregulamentar”, a explicat Molceanov.

Potrivit poliției, în urma accidentului rutier pietonul s-a ales cu leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Clinic Bălți.


Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager unde s-a constatat 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment oamenii legii stabilesc toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii