Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ A fost război, munițiile au rămas: 95 de obiecte explozive și peste 1.000 de muniții distruse de geniști

La 76 de ani după finalizarea Celui de-al Doilea Război Mondial, oamenii încă găsesc obiecte explozibile în sol. Doar pe parcursul lunii octombrie, geniștii Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare.

Publicat

În localitatea Puhăceni din raionul Anenii Noi, grupa de deminare a Batalionului de Geniu ”Codru” a neutralizat o bombă de aviație de 25 kg. Aceeași echipă a intervenit, și în zilele de 4 și 11 octombrie în localitatea Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, unde a depistat, pe un teren agricol, 65 de proiectile de artilerie, peste 1000 de cartușe de diferit calibru, dar și 12 mine antipersonal.

În total în raioanele Anenii Noi, Ștefan Vodă și Ungheni, militarii au depistat 95 de obiecte explozive și aproape 1.500 de cartușe de diferit calibru.

Toate obiectele explozive au fost distruse în condiții de maximă securitate.


echipa.mdMoldova

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR.

Publicat

În acest weekend, circa 2800 de șoferi au încălcat RCR, dintre care cele mai grave:

  • depășirea limitei de viteză – 1041;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – peste 620;
  •  încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor – peste 161;
  •  traversarea străzii în locuri interzise de către pietoni – 183 de pietoni amendați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 115 șoferi sancționați.
  •  47 conducători auto fost depistați și înlăturați de la conducerea unității de transport de către ofițerii de patrulare pe teritoriul țării, cei mai mulți dintre aceștia erau în stare avansată.

Inspectorii de patrulare au intervenit în 169 de cazuri, parvenite de la numărul unic 112.

Poliția îndeamnă atât conducătorii auto, cât și pietonii să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră și modul de comportare în trafic.


Citește mai departe

Moldova

Tânăra din Comrat care și-ar fi omorât mama și i-a scos inima din piept nu va face pușcărie. Decizia instanței

Tânăra de 22 de ani din Comrat care și-ar fi omorât mama cu o deosebită cruzime nu va face pușcărie.

Publicat

În data de 29 noiembrie, judecătorii au declarat „demonstrat” faptul că omorul a fost comis de bănuită, însă, aceasta nu va fi trasă la răspundere penală. Magistrații au decis ca ea să fie supusă tratamentului obligatoriu într-un spital psihiatric, sub supravegherea medicilor.

Decizia vine după ce, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă de acțiunile sale.

Amintim că crima terifiantă a avut loc în data de11 decembrie 2020 în oraşul Comrat. Femeia de 40 de ani ar fi fost omorâtă chiar de fiica ei. Tânăra, care atunci avea 21 de ani şi-ar fi spintecat mama şi i-ar fi scos inima din piept.


Inculpata ducea un mod de viață antisocial, făcând abuz de alcool și droguri.

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Autobuz de rută plin cu pasageri, lovit de un automobil, în capitală

Clipe de panică pentru pasagerii unui autobuz de rută din capitală. Vehiculul în care se aflau a fost tamponat puternic de un automobil.

Publicat

Coliziunea s-a produs în în prima jumătate a zilei de 6 decembrie pe bulevardul Dacia în direcția Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-un un grup, pe o rețea de socializare au fost publicate imagini de la fața locului. În fotografii se vede autobuzul accidentat în partea din spate de o mașină care are partea din față boțită. Din spusele martorilor oculari, preliminar, coliziunea s-a produs din cauza nerespectării distanței dintre vehicule.

Pasagerii au fost imediat evacuați din vehiculul de rută fără ca cineva să aibă de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii