Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trișau în jocul de cărți. Detalii oferite de poliție în cazul dublului omor de la Fălești

Crimă terifiantă, comisă în nordul țării. Doi tineri, de 25 și 26 de ani, originari din Bălți, au fost găsiți morți, în data de 04 noiembrie, într-o pădure din apropierea satului Hiliuți, raionul Fălești.

Publicat

Poliția a reținut 4 suspecți. În data de 05 noiembrie, reprezentanții IGP au organizat un briefing de presă pentru a relata detaliile crimei, cunoscute la această etapă. Potrivit sursei, atât victimele, cât și suspecții sunt persoane cu antecedente penale, iar modul lor de viață se baza pe jocurile de cărți.

Conflictul a parvenit după ce unul dintre tineri, în timp ce jucau acasă la un bănuit, ar fi câștigat trișând suma de 3 mii de euro.

Suspecții au dus tinerii în pădure cu mașina unuia dintre decedați. Acolo ar fi maltratat victimele cu o rangă metalică, iar pentru a ascunde urmele crimei, suspecții au dat foc automobilului. Cadavrele victimelor au fost depistate de un trecător. După examinarea mai multor versiuni, polițiștii au stabilit identitatea suspecților. Doi dintre ei sunt originari din Chișcăreni, Sîngerei, alții doi Mărăndeni, Fălești. S-a mai aflat că ei sunt înarmați, iar doi chiar sunt sportivi de performanță. Astfel, pentru reținerea bănuiților a fost solicitată intervenția ofițerilor de la Fulger.


De menționat că și unul dintre tinerii decedați era sportiv de performanță. Ambii aveau antecedente penale, iar unul din ei avea statut de inculpat pentru omor și tâlhărie, fiind eliberat de după gratii după ce a expirat termenul de un an de arest preventiv.

La moment, toți patru bănuiți sunt reținuți pentru 72 de orei, fiind cercetați penal pentru omor. Dacă vina le va fi demonstrate, ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ A făcut stop cardiac în trafic

Situație excepțională, în trafic. Un șofer a făcut stop cardiac la volan, iar în mașina lui s-a izbit un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 01 decembrie, în jurul orei 12.40, la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Mihai Viteazul. Primii care au intervenit la fața locului au fost membrii unui echipaj de carabinieri aflați nu departe de locul accidentului.

Când s-au apropiat de mașina unuia dintre bărbați, și-au dat seama că el este inconștient, au luat o trusă medicală și i-au oferit șoferului primul ajutor. Totodată, militarii au stopat o ambulanță care trecea prin preajmă în acel moment pentru a examina și prelua șoferul la spital. Preliminar, medicii au stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi suferit un stop cardiac. Acesta a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Celălalt șofer, în vârstă de 30 de ani a scăpat nevătămat. Pe tot parcursul operațiunii, carabinierii au fluidizat traficul în zonă. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în nordul țării

O afacere ilegală cu droguri, deconspirată. Patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 29 și 45 de ani, originari din raionul Florești, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana pe teritoriul mun. Bălți, raionului Florești.

Publicat

Aceștia, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2021, au cultivat şi înstrăinat o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților, au fost efectuate percheziții la domicilii, încăperi, depozite, automobile, deținute de persoanele implicate și unde se presupunea că s-ar afla droguri și analogi ai acestora.

Astfel, polițiștii au ridicat 2 kg de marijuana, 30 de plante de cânepă, telefoane mobile, cartele SIM, dar și aparate confecționate artizanal pentru consumul drogurilor.


Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 200 de mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar alții doi au primit arest la domiciliu.


Dacă vinovăția lor va fi dovedită aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânăra din imagini, căutată de poliție

Tânăra ce apare în imagini este căutată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectată de ,,Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, false”.

Publicat

Aceasta în timp ce se afla în sediul unei bănci amplasată de str. 31 August, a depus acte pentru a fi ridicat sechestru care a fost pus pe cardul bancar, care ulterior s-au dovedit a fi false.

Persoanele care au recunoscut-o, sunt rugate să comunice informaţiile la numărul de contact: 060687414

Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.


Conform codului penal în vigoare, suspecta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii