Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Business cu certificate de vaccinare

Polițiștii au depistat locurile de unde făleștenii cumpărau certificate de vaccinare false, fără a-și administra serul anti-COVID.

Publicat

Este vorba despre patru centre medicale din raionul Fălești, angajații cărora riscă dosare penale. Oamenii legii au făcut rost de un certificat de vaccinare fictiv eliberat la Mărăndeni în lipsa persoane înscrisă în document, așa că în data de 02 noiembrie, ofițerii de investigație au descins în instituțiile vizate.

Acolo, forțele de ordine au ridicat 320 certificate de vaccinare COVID-19, 34 de copii ale buletinelor de identitate ce aparțin diferitor persoane, 12 registre de evidentă a persoanelor vaccinate, 625 de blanchete cu acord de vaccinare, 3 certificate de vaccinare false, înscrisuri de ciornă cu date de identitate, dar și informații în format electronic a persoanelor care s-au vaccinat. Mai mult, la unul dintre angajații tehnici, au fost depistate 5 confirmări de vaccinare, care urmau a fi transmise medicului din cadrul Centrului medical.

Actele ridicate au fost transmise spre expertize pentru a verifica dacă sunt veridice. Conform legii, persoanele implicate în asemenea infracțiuni se pedepsesc cu amendă în mărime de până la 32 500 sau cu închisoare de până la 2 ani.

echipa.mdAdvertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Tragedie rutieră, în nordul țării

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Momentul în care autobuzul lovește 15 mașini, aflate în calea sa, în capitală. Sunt răniți

Accident terifiant, în capitală. Un autobuz de pe ruta 47 a accidentat aproximativ 15 automobile.

Publicat

Trei persoane au ajuns la spital. Totul a avut loc în data de 08 decembrie, în jurul orei 12.25, pe strada Vasile Alecsandri, în apropiere de intersecția cu Grigore Ureche. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord al unui alt participant în trafic.

În imagini se vede cum autocarul se rostogolește la vale cu spatele și lovește toate autoturismele ce-I stau în cale. Imediat la fața locului au intervenit pompierii, polițiștii și echipajele medicale cu ambulanța care au intervenit în forță. Salvatorii au lichidat flăcările care au cuprins una dintre mașinile implicate.

Martorii de la fața locului declară că în momentul impactului, șoferul nu se afla în autocar. Aceștia presupun că e lar fi uitat să tragă frâna de mână sau ar fi avut o defecțiune din cauza căreia vehiculul s-a rostogolit la vale, accidentând cele 15 automobile, 12 dintre ele fiind parcate, iar alte trei – implicate în circulație. Cel mai grav este că trei persoane care se aflau în preajmă au fost rănite.


Două dintre ele, o tânără și un tânăr, ambii de câte 21 de ani, au fost preluate de medicii de pe ambulanță și duse la spital. Cea de-a treia persoană a primit ajutor la fața locului, fără a avea nevoie de internare.

Din fericire, persoane decedate nu au fost raportate. Pe lângă stingerea incendiului, pompierii au efectuat și decuplarea bornelor la 3 autovehicule afectate. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat la fața locului s-a deplasat un echipaj al secției documentare accidente rutiere care anchetează cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs coliziunea.


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Furau bani de pe carduri bancare

Doi tineri cu vârstele de 21 și respective 23 de ani s-au ales cu dosare penale pentru comiterea unui șir de escrocherii.

Publicat

Începând cu anul 2020 și până în februarie 2021 indivizii ar fi sustras bani de pe cel puțin 80 de carduri bancare. Conform informației oferite de poliție, bănuiții apelau deținătorii cardurilor printr-o aplicație mobilă și se prezentau drept angajați băncilor la care se deserveau aceștia.

Suspecții amăgeau persoanele, precum că cineva ar fi încercat să sustragă bani de pe conturile lor, și sub pretextul de a împiedica hoții, indivizii le cereau victimelor codurile de acces la carduri. Ulterior, ei transferau banii în conturile lor personale, după care îi extrăgeau la bancomate.

După un șir de căutări, ambii tineri au fost reținuți. La moment, suspectul de 21 de ani se află în arest preventive pentru 30 de zile, iar cel de 23 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.


Conform legii aceștia riscă pușcărie pe un terme de până la 15 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii