Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Bătută, înțepată cu furculița în spate și aruncată într-o fâșie forestieră: Detalii cutremurătoare despre omorul fetiței de 1 an și 10 luni

Crimă terifiantă, care a zguduit întreaga țară, comisă în capitală. O tânără de 19 ani și iubitul ei sunt bănuți că ar fi omorât cu o deosebită cruzime o fetiță de numai un an și 10 luni care era lăsată în grija lor.

Publicat

Vă atenționăm că urmează detalii cu un puternic impact emoțional. Cei doi ar fi aruncat corpul neînsuflețit al micuței într-o fâșie forestieră, în apropierea unei fabrici de bere de pe strada Uzinelor. Despre dispariția fetiței poliția a fost anunțată în data de 30 octombrie, chiar de către mama copilei. Aceasta ar fi declarat că două zile mai devreme și-a lăsat copilul la o prietenă, iar când a venit să o ia, amica i-a spus că fetița a fost deja luată de către rude și dusă la tatăl ei, în raionul Nisporeni.

Urmele crimei i-au adus pe oamenii legii înapoi în Chișinău, unde au reușit să găsească corpul neînsuflețit al micuței, aruncat în fâșia forestieră. Datele preliminare arată că amica mamei, în grija căreia a fost lăsată fetița, împreună cu concubinul ei, ar fi bătut cu o deosebită cruzime copila, ceea ce a dus la decesul micuței.

De menționat că atât mama micuței, cât și prietena care i-a omorât fetița au câte 19 ani și fac parte din familii nevoiașe și neangajate în câpul muncii. Bănuita a fost trasă anterior la răspundere pentru acte de huliganism. Și mama copilei a avut de furcă cu legea. Ea se afla la evidența organelor de stat, fiind amendată de mai multe ori pentru că nu are grijă și nu-și educă corespunzător fetița.


La moment, suspecții nu-și recunosc integral vina, însă probele obținute de oamenii legii confirmă implicarea celor doi în comiterea crimei. Atât suspecta, cât și iubitul ei urmează să treacă testările psihologice și psihiatrice pentru a stabili dacă au sau nu probleme mintale. La moment, ambii sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi demonstrată ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

echipa.mdMoldova

Serviciul Vamal despre camionul cu marfa de contrabandă de 6.000.000 de lei din Moldova, reținut în Ucraina: Vehiculul nu a trecut prin vamă

Ca urmare a informațiilor apărute în unele surse mass-media privind o camionetă cu mărfuri din Republica Moldova în sumă de peste 6 milioane lei, presupuse a fi de contrabandă, reținută în regiunea Odessa de către organele de drept din Ucraina, Serviciul Vamal vine cu următoarele precizări:

Publicat

În urma efectuării măsurilor de verificare, a fost constatat că, în data de 22 noiembrie curent, mijlocul de transport sus menționat a fost reținut și documentat de către Serviciul ucrainean de Grăniceri.

Acesta se deplasa de pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, fiind condus de un cetățean al Ucrainei. Camioneta transporta un lot mare de mărfuri, preponderent, articole vestimentare.

Totodată, precizăm că în urma verificării sistemelor informaționale gestionate de autoritățile cu competențe la frontieră, a fost stabilit că, pe parcursul anului 2021, mijlocul de transport în cauză, la fel ca și conducătorul acestuia, nu au înregistrat traversări ale frontierei de stat a RM.


Amintim că grănicerii, vameșii și polițiștii din Ucraina au oprit, în cadrul unei operațiuni, o camionetă, în apropiere de localitatea Novokrasne din regiunea Odesa.

La volanul vehiculului s-a dovedit a fi un cetățean al ucraineni, în vârstă de 41 de ani. În cadrul verificării camionetei, s-a constata că aceasta era plină ochi cu marfă printre care ochelari, haine și încălțăminte.

Mai mult, aceasta era transportată prin contrabandă din Republica Moldova. Bunurile urmau a fi realizate în piețele din apropiere.


 

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept

Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept.

Publicat

Totul a avut loc în data de 29 noiembrie, în jurul orei 14.45. Imaginile de la fața locului le-am primit la adresa redacției chiar de la taximetristul implicat. Potrivit lui, el se afla deja în afara orelor de serviciu și a fost rugat de un prieten să-l ducă, cu tot cu un cățel, într-un sat din apropierea capitalei.

Șoferul ar fi oprit contorul și ambii s-au pornit spre sat, însă, pe Bulevardul Mitropolitul Gavril Bănulescu Bodoni taxi-ul a fost oprit de un echipaj al poliției, din motiv că șoferul nu purta mască de protecție.

Atât taximetristul, cât și pasagerul ar fi încercat să le explice oamenilor legii că sunt prieteni, iar șoferul nu activează la moment pe rută, însă, fără succes.


Șoferul s-a ales cu un proces verbal și amendă de 2.000 de lei.

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că în cazul în care în taxi se află pasageri, indiferent dacă mașina este în tură sau șoferul este în afara orelor de muncă, conducătorul auto este obligat să poarte mască de protecție. În cazul în care nu este de acord cu sancțiunea aplicată, șoferul este în drept să atace procesul verbal în instanța de judecată.  

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a fost surprins în timp ce „zboară” pe strada Creangă, fiind la un pas de a lovi un pieton

Un șofer din Capitală a fost surprins în timp ce circulă cu viteză excesivă pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei.

Publicat

Din cauza vitezei pe care o avea, conducătorul auto nu a crezut de cuviință să oprească la culoarea roșie a semaforului și și-a continuat drumul mai departe, circulând pe banda destinată transportului public din oraș, scrie Realitatea.md.

Șoferul ar fi putut lovi în plin un pieton care însă a zăbovit un pic înainte de a traversa strada pe zebră.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii s-au autosesizat în baza imaginilor postate pe internet și, la moment, întreprind toate acțiunile necesare pentru a identifica și penaliza șoferul.


Amintim că, potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, șoferii care circulă pe banda dedicată transportului public pot fi pedepsiți cu o amendă de la 750 de lei și până la 1 500 de lei, dar și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.


Citește mai departe

topul săptămânii