Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Visul de a deveni medic, spulberat de plumb: Tânăra, ucisă de logodnic, era anul întâi la medicină

Tânăra de 24 de ani, care a fost ucisă de logodnicul său la Hîncești, și-a început studiile la Universitatea de Medicină și Farmaceutică din Chișinău în acest an, după ce a finalizat studiile la Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Publicat

De doi ani era în echipa spitalului „Sfânta Treime” din capitală. „E o tragedie”, a spus directorul instituției medicale, Oleg Crudu.

„Da, ea este tânăra. Demult e în echipa noastră, de doi ani, e proaspătă studentă la Universitatea de Medicină. Ea numai a intrat, anul întâi, este o tragedie”, a spus Oleg Crudu.

Și colegii tinerei au venit cu un mesaj de condoleanțe.


Amintim că totul s-a întâmplat în noaptea de 11 septembrie, puțin după ora 01.00, într-o localitate din raionul Hâncești. Poliția a fost chemată la fața locului de către tatăl tinerei decedate. La locul crimei s-au deplasat oamenii legii, dar și medicii cu o ambulanță.

Din nefericire, atât tânăra, cât și bărbatul erau decedați, iar toate încercările medicilor de a-I resuscita au eșuat. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 28 de ani venise în cea noapte acasă la iubita sa de 23 de ani. La un moment dat, între oaspete și gazde s-a iscat o ceartă.

Bărbatul i-ar fi amenințat pe toți cu moartea, iar tatăl tinerei ar fi ieșit din casă. În câteva minute, e lar fi auzit mai multe focuri de armă, iar când a intrat înapoi în locuință  a depistat-o pe fiica lui decedată la podea, iar alături și cadavrul iubitului ei.


Tânăra de 23 de ani era studentă la Universitatea de Medicină și paralel activa în cadrul unui spital din Capitală. Nici ea și nici iubitul ei nu fusese niciodată în vizorul poliției, iar reprezentanții autorităților locale îi caracterizează pozitiv.

Cei doi aveau o relație de mai mulți ani și chiar urmau să se căsătorească.


Ediție TV

/VIDEO/ „Cutiuța cu surprize”: Momentul în care o inspectoare FISC de la Ungheni le arată angajaților CNA unde a ascuns mita

Percheziții matinale la Direcția Control Fiscal de la Ungheni. Birourile a doi angajați au fost întoarse cu susul în jos de ofițerii anticorupție, și totul după ce un om de afaceri i-a denunțat că ei ar lua sistematic mită.

Publicat

CNA a pus la dispoziția presei o secvență video în care una dintre suspecte le arată oamenilor legii unde a ascuns mita.

Potrivit datelor oferite de CNA, cei doi inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40.000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfășurate la compania acestuia. Funcționarii i-ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600.000 de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.


În urma denunțului, pe caz a fost inițiată o anchetă, iar acum câteva săptămâni, agentul economic le-a transmis suspecților o parte din suma cerută, mai exact, 30.000 de lei, evident, sub controlul CNA. În prezent, cei doi inspectori sunt cercetați pentru luare de mită, și riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, până la 10 ani de detenție.

Unul din inspectori a fost reținut pentru 72 de ore. Celălalt, cooperează cu Ancheta, de aceea este cercetat în stare de libertate. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident produs din neatenție

Accident produs din neatenție pe traseul Chișinău-Orhei. Un șofer de 54 de ani, a tamponat cu autocamionul un evacuator ce transporta pe platformă un microbuz, staționat la marginea drumului.

Publicat

O persoană a ajuns la spital. Coliziunea s-a produs în data de 15 octombrie, în jurul orei 12.15. primele imagini de la locul accidentului au fost plasate pe o rețea de socializare.

La locul impactului s-au deplasat polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de pompieri. Oamenii legii au stabilit că șoferul TIR-ului și-ar fi sustras atenția de la drum și nu a observat evacuatorul cu semnalizatorul de avarie conectat, oprit la marginea drumului și s-a izbit direct în el.

Impactul a fost atât de puternic, încât evacuatorul a fost proiectat în șanț. Pasagerul din evacuator suferit mai multe traumatisme și a fost dus la spital. Alte circumstanțe ale impactului se stabilesc.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a dus la muncă peste hotare și a dispărut. Bărbatul din imagini este căutat cu disperare de rude, dar și de poliție

S-a dus la muncă peste hotare și a dispărut. Bărbatul din imagini este căutat cu disperare de rude, dar și de poliție.

Publicat

Reprezentanții IP Bălți anunță că bărbatul, pe nume Eduard Ciubara, în vârstă de 49 de ani este locuitor al satului Sturzovca din raionul Glodeni. Acesta s-ar fi dus la muncă peste hotare, iar rudele nu știu nimic de el.

Cei care dețin detalii despre locul aflării bărbatului sunt rugați să anunțe la 112 sau 068 274 735.

Totodată, rudele îl roagă pe Eduard, dacă vede acest reportaj să-și apeleze persoanele apropiate și să dea un semn că este bine.


Orice detaliu contează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii