Rețele de socializare

Moldova

Uz de acte falsificate, la trecerea frontierei moldo-române

Doi conaționali sunt cercetați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. Cazurile au fost înregistrare ieri, 17 august, în punctele de trecere a frontierei (PTF) Sculeni și Giurgiulești-Galați.

Publicat

În primul incident este documentat un tânăr din raionul Căușeni. Acesta, în calitate de șofer al unui autoturism de model Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la PTF Giurgiulești-Galați. În cadrul procedurii de control al actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile poloneze, prezenta indici de falsificare.

Fiind efectuate verificări suplimentare, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-au confirmat suspiciunile – actul nu era unul veridic. La audieri, conaționalul de 23 de ani a declarat că permisul l-ar fi obținut pe cale legală, ca urmare a efectuării unui curs specializat în conducerea auto la Varșovia, Polonia, și pentru care ar fi achitat 230 de zloți.

Acesta era sigur de veridicitatea actului, dat fiind faptul că ar fi obținut permisul după trei luni de studii și susținere a unui examen. Tânărul și-a continuat călătoria doar că în calitate de pasager.


Cel de-al doilea moldovean cercetat este un locuitor al raionului Ocnița. Pentru formalitățile de control al trecerii frontierei pe direcția ieșire din Republica Moldova, în PTF Sculeni s-a apropiat un microbuz de rută cu destinația Germania. In timpul verificărilor actelor de călătorie, unul din pasageri nu a recunoscut că deține și alte documente. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control adițional.

În rezultatul acestuia, în geanta personală a fost depistată o carte de identitate românească, eliberată pe numele bărbatului de 41 de ani, în care s-au identificat semne rezonabile de falsificare. În declarații, cetățeanul a relatat că și-a perfectat actul pentru a se putea angaja în câmpul muncii în Germania.

De mare ajutor i-a fost un bărbat din România. Cei doi s-au întâlnit la o piață din București și în decurs de trei zile a primit documentul, contra sumei de 150 de euro.


În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Între timp cercetările continuă pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Moldova

Nu a văzut troleibuzul? Momentul în care șoferul unui Mercedes intră într-un vehicul de rută staționat regulamentar

Nu a văzut troleibuzul? Momentul în care șoferul unui Mercedes a intrat în plin într-un troleibuz de pe ruta numărul 25, care staționa regulamentar la stație, lângă circ.

Publicat

Accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 08:40. Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al RTEC, Felicia Rusu, troleibuzul circula pe ruta nr. 25 și în momentul impactului, staționa regulamentar în stația de așteptare a transportului public, lângă Circ.

În salonul unității de transport erau circa 40 de călători.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Poliția urmează să stabilească toată cauzele producerii accidentului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Moldoveni, implicați în trafic internațional cu „droguri-zombie”! Trei suspecți au fost reținuți la București

Ar fi creat o rețea internațională de distribuire a „drogurilor-zombie”. Doi cetățeni moldoveni și un roman sunt documentați de către oamenii legii de la noi în colaborare cu cei din București într-un dosar de trafic cu substanțe interzise.

Publicat

Potrivit datelor furnizate la această oră, unul dintre moldoveni ar fi dezvoltat numeroase conexiuni infracționale în comunitățile traficanților de droguri din Belgia, Olanda și Germania, în care ar fi implicat și alți conaționali, folosiți pe post de curieri, creându-și, totodată și o rețea de clienți, inclusiv pe teritoriul României.

În dimineața de 13 septembrie, moldoveanul de 37 de ani, în urma unei înțelegeri prealabile cu un alt moldovean, de 46 de ani, ar fi transportat din Belgia în România, 10 pachete cu substanță psihoactivă. Cei doi au fost reținuți în aceeași zi, împreună cu complicele lor român, în vârstă de 31 de ani, pe o stradă din București.

Bărbații aveau asupra lor substanță psihoactivă, denumită droguri-zombie, în valoare de 200.000 de euro. În data de 14 septembrie, cei doi moldoveni și cetățeanul român au primit arest preventiv pe un termen de 30 de zile.


De menționat că substanța psihoactivă xilazina este un sedativ folosit la animalele mari pentru ameliorarea durerii și relaxarea mușchilor. Nu este potrivit pentru consumul uman. Când este injectat în corpul unei persoane, poate încetini bătăile inimii în mod periculos și provoacă răni mari deschise ale pielii, cum ar fi ulcerații și abcese.

Pe termen lung, aceste răni se pot răspândi pe brațele și picioarele unei persoane și le pot face să putrezească – un fenomen sumbru care i-a adus xilazinei porecla de medicament „zombi”. În cele din urmă, țesutul mort trebuie amputat.


Citește mai departe

Moldova

A decedat în circumstanțe tragice: Un bărbat mai întâi s-ar fi electrocutat, după care ar fi căzut într-o fântână

Moarte cumplită pentru un bărbat în vârstă de 52 de ani. Acesta mai întâi s-ar fi electrocutat, după care ar fi căzut într-o fântână.

Publicat

Totul a avut loc în prima parte a zilei de 18 septembrie, în jurul orei 10.00, într-o gospodărie din satul Musteața, raionul Fălești. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la inspectoratul local de poliție, Svetlana Talpă, bărbatul repara un cablu electric în apropierea fântânii din curte, iar la un moment dat ar fi fost electrocutat.

În clipa următoare, acesta a fost proiectat în tubul fântânii, suferind și o lovitură în zona capului.

Din nefericire, atunci când a fost recuperat, bărbatul era deja mort, pe corpul lui fiind urme clare de electrocutare, dar și răni suferite în urma căzăturii.


Corpul neînsuflețit al victimei a fost transportat la examinarea medico-legală pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii