Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trei persoane, printre care și o minoră de 15 ani, spitalizați în urma unui accident grav, la Ialoveni

Accident grav, la Ialoveni. Trei persoane, printre care și o minoră de 15 ani au fost internate la spital, după ce mașina în care se aflau în calitate de pasageri a ajuns într-un șanț.

Publicat

Totul a avut loc la data de 5 iulie aproximativ la ora 10:00. Poliția a fost sesizată precum că, pe un traseu din apropierea localității Horești s-a produs un accident rutier soldat cu persoane traumate.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de polițiști împreună cu o ambulanță. Ulterior s-a stabilit că mașina era condusă de o tânără de 24 de ani. Din cauza condițiilor meteo șoferița ar fi pierdut controlul asupra volanului. Prin urmare vehiculul a derapat de pe traseu. În urma impactului au avut de suferit doi pasageri cu vârstele de 50 și respectiv 54 de ani, dar și minora de 15 ani. Victimele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale.

Tânăra șoferiță a fost supusă etilotestului care a demonstrat că aceasta nu a consumat careva băuturi alcoolice.


Cauza preliminară a producerii accidentului rutier ar fi condițiile meteo nefavorabile și neadaptarea vitezei pe timp de ploaie.

echipa.md

 


Ediție TV

/VIDEO/ Bătut cu bestialitate de către un vecin. Incidentul de groază prin care a trecut un bărbat din raionul Leova

Un bărbat din satul Tomai, raionul Leova a trecut printr-un adevărat coșmar, în propria casă. Acesta a fost bătut crunt de un consătean, care, din spusele victimei, ține tot satul cu frica în sân.

Publicat

Incidentul care l-a băgat pe domnul Gheorghe, în vârstă de 58 de ani în spital a avut loc încă la sfârșitul lunii august, însă vânătăile și cicatricile suferite de bărbat nu s-au vindecat nici până astăzi. Bărbatul ne-a povestit că în acea seară, el ar fi plecat la un vecin, dar lăsase ușa deschisă. Între timp, la el în casă s-ar fi ascuns tatăl bănuitului, care era căutat prin sat de către fiul său care intenționa să-l bată.
GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Aud hodorogind, bocănind prin uși, dar ușa nu am încuiat-o pe din afară. Intră în casă: „Băi, tata este aici?”. Eu îi spun: „ce să caute tatăl tău aici?”. El spune: „El e la tine”. Eu îi spun: „Du-te și te uită prin casă, că nu e la mine!”.

În timp ce victima vorbea cu bănuitul, tatăl agresorului ar fi fugit din casă prin geam, prin urmare fiul său nu l-a găsit și a plecat, însă la scurt timp s-a întors în casa lui Gheorghe pentru a-i cere socoteală.
GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „El s-a dus, a venit din nou: „Nu-i, nu-i, nu-i!”. Iară vine din nou și mă ia la bătaie. Mă târâie de pe pat jos și mă ia la bătaie. M-a bătut cu picioarele până la urmă”.

Bărbatul a fost bătut atât de tare încât și-a pierdut cunoștința. Ca să vadă dacă este încă în viață, spune victima, bănuitul i-ar fi lipit o țigară aprinsă de mână”.


GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „El mă controla cu țigara. A pus țigara să vadă eu suflu sau nu mai suflu”.

A doua zi dimineață, în vizită la bărbat venise cumnatul acestuia. Când a văzut în ce stare este bărbatul, el a chemat poliția și ambulanța. Gheorghe a fost preluat de medici și dus la spital.

GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Urechile pocnite, ochii vineți eu nu vedeam deloc, și acuma mă ține abdomenul tot umflat, și acuma când mă ridic totul mă doare. Și traumă la cap am avut, și am, că dacă îmi spune cineva ceva eu uit repede. Coasta e ruptă, coasta din partea stângă. Dar el a ucis cu picioarele unde a nimerit și cum a nimerit. Lui îi era totuna”.


Bărbatul ne-a mai relatat că nu este pentru prima dată când tânărul care l-a bătut încalcă legea. Acesta ar fi comis mai multe furturi în localitate, și deseori și-ar fi luat la bătaie și tatăl, dar și pe alți oameni din sat. De fiecare data, însă, bănuitul scapă basma curată. Gheorghe, dar și familia sa crede că totul din cauza că agresorul are o rudă care a lucrat în poliție și are legături cu actualii angajați. Acum, bărbatul locuiește la unul din copiii săi și spune că îi este frică să se întoarcă acasă.

GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Mie îmi este frică, căci, se întâmplă altceva. Iar din nou, iar vine și iar nu-mi dă pace, iar mă scoate din ogradă, iar îmi intră în casă. Au fost cazuri când mi-au smuls ușile din pereți”.

Bărbatul ne-a mai relatat că atunci când polițiștii au înregistrat cazul el ar fi semnat actele ce i le-au dat oamenii legii, însă fără să le citească, deoarece ochii îi erau atât de umflați, încât el nu vedea nimic. Acum îi este frică să nu fi semnat ceva care ar ajuta la mușamalizarea dosarului.


De cealaltă parte, polițiștii din Leova dau asigurări că Ancheta este în desfășurare. Potrivit ofițerului de presă de la IP Leova, Cristina Ciobanu, pe numele individului de 28 de ani este deschis dosar pentru pătrunderea ilegală în locuință, perchezițiile ilegale desfășurate în casa victimei, amenințare și aplicarea forței fizice. Acesta este cercetat în stare de libertate și urmează să fie audiat și recunoscut în calitate de bănuit.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă de până la 47.500 de lei sau pușcărie pe un termen de până la trei ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ajuns pe mâna legii

Doi indivizi de 43 și respectiv 66 de ani, care ar fi implicați în cultivarea plantelor stupefiante într-o seră din Glodeni, au fost reținuți.

Publicat

Aceștia au reușit să se ascundă de mâna legii mai mult de două luni. Acum riscă să compară pe banca de acuzații, alături de proprietarul serei, identificat la începutul lunii iulie.

În urma unui șir de căutări, polițiștii au identificat persoanele complice în cauză, iar la ei acasă au fost desfășurate percheziții. De acolo oamenii legii au ridicat mai multe pliculețe cu droguri asemănătoare cânepei și două pistoale cu gaz. Unul dintre suspecți a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim că, sera cu circa 250 de plante de marijuana a fost descoperită în data de 1 iulie în satul Fundurii Noi din raionul Glodeni. Atunci pe caz a fost pornită o anchetă penală.


Dacă vor fi găsiți vinovați, atât proprietarul serei, cât și cei doi complici riscă amenzi de câte 62.500 de lei sau detenție de până la 2 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Șofer băut, implicat în accident

Două mașini s-au tamponat violent, în orașul Glodeni. Unul dintre șoferi se afla băut la volan.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dimineața de 15 septembrie, în jurul orei 07.30, pe strada 300 de ani din oraș. La locul impactului s-au deplasat imediat polițiștii și medicii cu o ambulanță. Oamenii legii au stabilit că, mașinile erau conduse de doi bărbați, de 62 și respective 58 de ani.

În automobilul condus de șoferul de 58 de ani erau și două pasagere, de 27 ani și respective, 68 de ani. Ambele femei au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost duse la spital.

În timpul documentării, polițiștii i-au testat pe ambii șoferi cu aparatul Drager, iar rezultatele au demonstrat că șoferul de 62 de ani avea o concentrație de alcool de 0.52 mg/l. Acesta a rămas fără permis de conducere și riscă dosar penal pentru că a urcat băut la volan.


Iar șoferul care va fi găsit vinovat de producerea accentului va fi sancționat în funcție de gravitatea leziunilor suferite de victime.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii