Rețele de socializare

Moldova

Șapte teste Covid-19 și un permis de conducere falsificate, depistate la frontieră

În continuare la trecerea frontierei de stat verificările documentelor din posesia călătorilor sunt mai riguroase. Ca urmare, în patru puncte de trecere a frontierei au fost depistați șapte cetățeni moldoveni care dețineau teste Covid-19 falsificate și un conațional cu un permis de conducere contrafăcut.

Publicat

Două din incidente, unde s-au ridicat cinci teste Covid-19 neveridice, au fost consemnate la PTF Palanca, pe sensul de ieșire din țară. Astăzi, către ora 01:15, conform informațiilor operative au fost supuse unor cercetări amănunțite testele PCR Covid-19, care ar fi emise de un laborator din R. Moldova. Documentele aparțineau a două persoane, un cetățean al Ucrainei și un conațional. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat mai multe elemente de contrafacere a testelor, ulterior bănuiala inspectorilor fiind confirmată prin faptul că declarațiile persoanelor erau imprecise. O oră mai târziu, în același PTF alte trei persoane au fost identificate cu testele Covid-19 falsificate. Și în acest caz, conaționalii nu au fost clari în declarații, iar actele ce le-ar fi asigurat intrarea în alte state și posibilitatea exonerării de autoizolare, erau neveridice.

În PTF Leușeni și PTF Sculeni, doi cetățeni moldoveni și-au falsificat testele PCR Covid-19. La fel, cazurile au fost înregistrate la ieșirea din Republica Moldova, reușindu-se în rezultatul efectuării verificărilor suplimentare și vigilenței polițiștilor de frontieră.

Încheie șirul ilegalităților un conațional, la care s-a depistat în timpul controlului de nivelul II un permis de conducere moldovenesc, cu indici vizibili de falsificare. Ieri noaptea, polițiștii de frontieră din PTF Cahul l-au identificat printre pasagerii cursei Republica Moldova- Portugalia. În baza analizei de risc, un locuitor al raionului Călărași, în vârstă de 30 de ani, a înmânat la controlul amănunțit și permisul, ce aparținea altui tânăr moldovean. La audieri, conaționalul a precizat că fusese rugat să transmită actul cu pricina posesorului când va ajunge la destinație.


Pe numele persoanelor au fost inițiate documentări penale pe faptul comiterii a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false, conform art.361 (al.1) CP al RM.

echipa.md


Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

Moldova

Chișinău: Momentul în care un biciclist se izbește într-o mașină a unei școli auto

Accident violent în sectorul Rîșcani al capitalei. Momentul în care un biciclist se izbește într-o mașină a unei școli auto a fost surprins de o cameră de bord.

Publicat

Totul a avut loc pe 27 martie, în jurul orei 15.00. În imagini se poate observa cum biciclistul ignoră indicatorul „cedează trecerea” și, deși toate celelalte mașini au oprit, el încearcă să intre în intersecție.

Tocmai în acel moment un elev al unei școli auto ieșea de pe sensul giratoriu, având prioritate. Biciclistul însă nu a mai reușit să frâneze și s-a izbit în automobil.

Din fericire, el nu a suferit nimic grav, a reușit să se ridice singur de pe șosea.



Citește mai departe

topul săptămânii