Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Pasager ucis în accident

Accident de coșmar, în raionul Criuleni. Un tânăr de 26 de ani a murit, după ce mașina în care se afla ca pasager s-a răsturnat, apoi s-a izbit într-un copac. Șoferul, ofițer de la Fulger, se afla în stare de ebrietate la volan.

Publicat

Tragedia s-a produs în noaptea de 23 octombrie, aproape de ora 01.00, în satul Mălăieștii Noi. La fața locului a venit poliția și ambulanța. Din nefericire, când au ajuns la fața locului, medicii au constata că unul dintre tineri, care se afla pe bancheta din spate a decedat imediat după impact. Ceilalți doi indivizi, șoferul de 21 de ani și încă un pasager de 24 de ani nu au suferit răni grave și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot la fața locului, forțele de ordine au stabilit o versiune preliminară a celor întâmplate.

Se pare că din cauza vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul volanului într-o curbă și s-a răsturnat. Mașina a fost proiectată într-un arbore de la marginea carosabilului. Conducătorul auto a fost supus testului alcoolscopic, iar rezultatele au arătat o concentrație de alcool de 0,64 mg/l. Prin urmare, șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

De menționat că acesta activează în cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, iar la data de 12 octombrie a solicitat să fie eliberat din funcție. În baza Codul Muncii el a fost obligat să mai activeze încă 14 zile. Însă, din ziua depunerii cererii acesta nu s-a prezentat prezentat la serviciu motivând că ar avea probleme de sănătate.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Impact frontal cu cinci victime

Accident de groază în apropierea satului Fundul Galbenei din raionul Hâncești. Cinci persoane, dintre care doi copii au ajuns la spital după ce mașinile în care se aflau s-au tamponat violent.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de trei decembrie, puțin după ora 15.00. În imaginile de la fața locului se vede că accidentul a fost unul extrem de grav, ambele vehicule fiind făcute țăndări. Potrivit primelor informații de la fața locului, cele cinci persoane rănite se aflau în unul dintre vehicule și se deplasau spre orașul Hâncești.

La un moment dat, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul automobilului ar fi pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și prin urmare s-a tamponat cu o altă mașină, ce venea din sens opus. În urma impactului, doi copii, dar și trei adulți au avut de suferit și au fost duși la spitalul din Hâncești pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Oamenii legii continua să cerceteze cazul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ ANTA a făcut totalurile

Agenția Națională Transport Auto a făcut totalurile încălcărilor comise la service-urile auto pe luna noiembrie.

Publicat

Potrivit unui comunicat de presă, în urma mai multor controale efectuate, s-a constatat că mai multe ateliere de autoservice lipsesc semnele de avertizare și semnalizare a locurilor cu risc sporit de accidentare, cum ar fi exploatarea echipamentului tehnic, sau electric fără verificare tehnică corespunzătoare sau căderea în goluri, ca rezultat al exploatării canalelor de vizitare. Prin urmare, angajații care au încălcat aceste reguli s-au ales cu amenzi în valoare totală de 121 mii de lei.

Totodată, pentru a preveni eventuale accidente la locul de muncă, inspectorii ANTA au efectuat și lecții de informare la 29 de agenți economici.

De menționat că în prezent inspectorii de muncă din cadrul ANTA cercetează 7 accidente de muncă, din care 4 accidente grave și 3 accidente mortale, produse ca urmare a exploatării incorecte a echipamentelor de muncă la service-urile auto, încălcarea instrucțiunilor de securitate și sănătate în muncă, lipsa evaluării riscurilor la locurile de muncă sau a lipsei organizării locurilor de muncă corespunzătoare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ 200 de șoferi, trași pe dreapta

Vitezomani cu mașini defecte și fără revizia tehnică, care nu și-au achitat amenzile primate anterior. Astfel de conducători auto au fost trași pe dreapta de ofițerii INSP, care în data de două decembrie au instalat un filtru de control la intrarea în capitală. Astfel, polițiștii de patrulare au verificat peste 200 de șoferi, fiind întocmite în total 61 de procese-verbale.

Publicat

Din numărul total de încălcări documentate s-a stabilit că 34 de șoferi au depășit limita de viteză admisă, iar alți 17 au încălcat regulile de înmatriculare sau nu aveau revizia tehnică. De asemenea, cinci conducători auto exploatau vehiculele, chiar dacă acestea aveau defecțiuni tehnice.

Totodată încă cinci șoferi care au fost anterior amendați pentru nerespectarea marcajelor sau a semnalizatoarelor rutiere, de asemena s-au ales cu procese verbale. În timpul controalelor a fost oprit un șofer, a cărui mașină era căutată de către Executorul Judecătoresc. Imediat la fața locului a fost chemat un evacuator, iar vehiculul a fost transportat la o parcare specială.

Nu au scăpat nici alți 43 de conducători auto care au fost depistați de inspectorii de patrulare cu abateri de la RCR înregistrate de camerele video. Toți au primit citații de prezentare la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier pentru înlăturarea încălcărilor comise.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii