Rețele de socializare

Diaspora

Un moldovean, arestat în Italia după ce a furat mai întâi piese de la două BMW-uri, apoi a băgat doi polițiști în spital

Un moldovean de 18 ani a fost arestat în Italia după ce a furat mai întâi piese de la două BMW-uri, apoi a băgat doi polițiști în spital. 

Publicat

Presa din Italia scrie că totul s-a întâmplat în seara de șase octombrie, în orașul Milano.

Poliția a fost alertată în jurul orei 23.00 de către un cetățean al Sloveniei, care l-a observat pe moldovean și pe doi complici în mașina sa. Când au venit polițiștii, doi indivizi au luat-o la fugă, moldoveanul de 18 ani însă a fost reținut. Acesta însă a început să-i bată pe polițiști atât de tare, încât doi dintre ei au ajuns la spital. Aceștia au fost trimiși la tratament ambulator pentru următoarele șapte zile.

Totuși moldoveanul a fost dus în cele din urmă la poliție, iar în rucsacul pe care-l avea la el, oamenii legii italieni au depistat mai multe piese auto de la două mașini, ambele de model BMW.


Acum moldoveanul de 18 ani se arestat, iar pe numele său sunt pornite mai multe cauze penale pentru furturi, dar și provocarea leziunilor corporale polițiștilor.

echipa.md


Diaspora

/FOTO/Moldovean prins de poliția de frontieră română, cu acte false pe care intenționa să le folosească în Spania

Bărbatul a recunoscut că a avut nevoie de acest document pentru a se angaja la o firmă de transport din Spania.

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat asupra căruia a fost descoperit un certificat de pregătire profesională fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control,un moldovean în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un certificat de pregătire profesională, asupra căruia poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Polițiștii de frontieră români au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.


Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat certificatul de pregătire profesională, în luna iulie a acestui an, plătind unui conaţional suma de 100 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o firmă de transport pe teritoriul Spaniei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/Un moldovean a fost prins în vamă tractând o remorcă fără a avea măcar dreptul de a conduce

Inițial, poliția de frontieră română a stabilit că permisul de conducere nu corespundere, de fapt, categoriei necesare. Mai mult, verificările detaliate au arătat că actul a fost restras de poliție.

Publicat

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din România, un moldovean în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere categoriile „B” şi „C”, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier respectiv este necesară deținerea categoriei “BE”.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că moldoveanul are permisul de conducere retras, începând cu data de 21.02.2018 pentru o perioada de 36 luni.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/Un moldovean s-a pornit la Praga cu un buletin românesc fals, dar a fost prins de autoritățile române

În cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră români, suspectul a recunoscut că a procurat actul contra sumei de 150 de euro.

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui moldovean, în borseta căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din România, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, moldoveanul în vârstă de 47 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, într-o borsetă ce aparținea lui G.V., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.


Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Franța.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii