Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Voiau să treacă ilegal hotarul

Două tentative de trecere ilegală a graniței, dejucate pe Aeroportul din Chișinău. În primul caz, un cetățean al Turciei în vârstă de 23 de ani, primind refuzul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, a fost plasat în zona cu acces limitat a sălii de plecări din cadrul Aeroportului.

Publicat

Acesta urma să fie reîntors în Istanbul cu următoarea cursă aeriană.Tânărul își ținea cu desăvârșire să ajungă în Moldova și prin urmare, a forțat tavanul unei încăperi, a ajuns la etajul tehnic și a fugit prin ieșirea de serviciu. Polițiștii de frontieră însă l-au observat, și s-au luat după el. La scurt timp el a fost reținut și este cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei.

În cel de-al doilea caz este vorba despre o tânăra de 23 de ani condamnată, în luna mai la 7 ani și jumătate de pușcărie cu executare pentru trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale, după ce în 2018 ar fi dus moldovence la prostituție în Turcia.

Aceasta se afla în căutare națională și internațională încă din luna februarie, iar în 7 septembrie, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Chișinău au reținut-o în timp ce aceasta intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Aceasta a fost plasată în izolator pentru 72 de ore. Ambele cazuri sunt cercetate în continuare de oamenii legii.

echipa.md


Moldova

Accident la Edineț: Copil de 4 ani, călcat peste picior de un Mercedes

Un copil de 4 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe un drum la Edineț.

Publicat

Surse din cadrul poliției au declarat pentru Știri.md că totul s-ar fi întâmplat în timp ce minorul se deplasa pe jos cu părinții la piață și în ambuteiaj în apropierea pieței pe lângă ei a trecut un automobil de model Mercedes condus un bărbat de 41 de ani care ar fi accidentat copilul la un picior.

În rezultat, copilul s-a ales cu contuzie la un picior și a fost îndreptat spre examinare medico-legală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată, în privința șoferului a fost pornit un proces penal pentru că a refuzat să treacă testul la alcoolemie.


Alte circumstanțe se stabilesc.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ „Băut la volan?” Scandal între șoferul unui microbuz de rută și alți conducători auto, pe o șosea din țară

Imagini scandaloase, apărute pe o rețea de socializare. Mai mulți conducători auto s-au luat la ceartă cu un șofer al unui microbuz de rută, pe care-l acuză că ar fi băut la volan.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 19 septembrie, în jurul orei 18.00, în apropiere de satul Hîrcești, raionul Ungheni.

Se pare că scandalul a început după ce șoferul microbuzului, vizibil în stare de ebrietate ar fi provocat o situație de accident.

Și mai grav este că într-un alt vehicul, la un pas de a fi și el implicat în coliziune, se afla și un copil mic, iar dacă șoferul mașinii nu ar fi evitat impactul, s-ar fi produs o adevărată tragedie.


Preliminar, se cunoaște că la fața locului a fost chemată și poliția. Șoferul microbuzului însă ar fi fugit de locul faptei atunci când a înțeles că vor interveni oamenii legii.

Cu reacția INSP revenim ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a murit în timp ce se plimba cu soția pe o stradă la Buiucani

Un bărbat a decedat după ce și-a pierdut cunoștința pe o stradă din Capitală.

Publicat

Incidentul s-a produs ieri, 18 septembrie, la ora 18:00, pe strada Alba Iulia de la Buiucani.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că la fața locului, polițiștii și medici de la salvare au constatat doar decesul bărbatului.

Totodată, urmare a documentării, polițiștii au stabilit că bărbatul avea 68 de ani, iar din discuțiile cu soția, care era împreună cu el, s-a aflat că în timp ce se deplasau pe stradă, bărbatul a căzut jos fără cunoștință.


Potrivit datelor preliminare, bărbatul ar fi suferit un stop cardiac.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii