Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ 40 de şoferi din raionul Nisporeni au fost amendaţi în cadrul acţiunii, demarată de IGP

40 de şoferi din raionul Nisporeni au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea circulaţiei rutiere. Totodată, în ultimele zile, au avut loc 4 accidente rutiere, iar doi şoferi au fost documentaţi pentru că conduceau maşina în stare de ebrietate. Acestea sunt totalurile primelor 6 zile în cadrul acțiunii: ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, demarată de către ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

Publicat

În această perioadă, mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Nisporeni sunt cu ochii pe şoferi. Astfel, au loc verificări intensive ale conducătorilor auto din toate localităţile raionului Nisporeni. Sute de şoferi sunt traşi pe dreapta, fiind controlaţi cât de disciplinaţi sunt în trafic.

“- Motivul pentru care dvs aţi fost stopat este faptul că pe perioada dată, timp de 10 zile, se desfăşoară operaţiunea specială de combatere şi prevenire a accidentelor rutiere. Vă rog frumos, să nu depăşiţi regimul de viteză şi să respectaţi regulamentul circulaţiei rutiere.

Mulţumesc!”


În faţa camerei de luat vederi, unii şoferi se jură că nu încalcă nicidecum regulamentul circulaţiei rutiere.

„Nu am încălcat nimic, totul este în regulă. Ne străduim să nu încălcăm, să fim disciplinaţi în trafic. Este binevenită această acţiune.”

“Eu nu mă tem de dânşii că ei tot sunt oameni. Sunt la serviciu oamenii. Aşa maşină pe care o am eu, nu poate să meargă cu viteză mare. „


Alţi şoferi, însă au recunoscut că au mai călcat strâmb.

“ – În toţi aceşti 20 de ani de când conduceţi mijloace de transport, aţi încălct vreodată ?

Să zic, nu, sunt încălcări, dar într-o anumită măsură. Eu cred că este binevenită, e normal.”
“Viteza se încalcă cel mai des şi deja neatenţia depinde de persoană, de şoferi. Acei care au maşini mai scumpe şi se cred regi la drumuri, să putem zice aşa.”


În operaţiunea poliţiştilor, la care a participat şi echipa noastră de filmare, nu prea au fost găsiţi şoferi nedisciplinaţi.

“Vă rog frumos, să conduceţi atent şi să nu depăşiţi regimul de viteză. O zi bună!”


Totuşi, de la demararea acțiunii ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai frecvente încălcări depistate de oamenii legii au fost: conducerea mijlocului de transport în lipsa permisului, dar şi necuplarea centurii de siguranţă. Totodată, din 22 mai, de când a fost demarată această campanie naţională, oamenii legii au prins doi şoferi din Nisporeni, care conduceau băuţi la volan.

SERGIU MARIAN, OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “De către Inspectoratul General de Poliţie a fost lansată Campania ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”. Astfel, de către Inspectoratul de Poliţie Nisporeni au fost efectuate razii pe întreg raionul Nisporeni. În rezultatul acţiunilor poliţiştilor au fost stabilite două stări de ebrietate la volan şi alte 40 de contravenţii din domeniul circulaţiei rutiere. Principalele contravenţii sunt: conducerea fără permis de conducere, parcarea neregulamentară, conducerea mijlocului de transport fără cască de protecţie şi centura necuplată. În perioda nominalizată, pe teritoriul raionului Nisporeni s-au produs 4 accidente rutiere neînsemnate.”

Operaţiunea dată are loc pentru a preveni încălcările Regulamentului circulației rutiere și reducerea numărului accidentelor, precum și sporirea nivelului de disciplină al tuturor participanților la trafic.

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI: “În contextul desfăşurării acţiunii “10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere” de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au fost desfăşurate şi continuă desfăşurarea activităţilor de prevenire primară. Activităţile de prevenire primară, desfăşurate de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au ca scop sensibilizarea comunităţii asupra necesităţii de a conduce mijlocul de transport responsabil, de a nu admite urcarea la volan în stare de ebrietate, de a ne educa copiii despre necesitatea de a fi un pieton corect şi importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.”

Totodată, în cadrul acestor razii, ofiţerii de poliţie au distribuit pliante informative privind siguranţa în trafic.

“ – Vă recomandăm să citiţi pliantul şi să vă informaţi despre accidentele produse şi despre situaţia din R.Moldova.

Bine, o să ne informăm cu toate datele de aici.”

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI: “Conform planului activităţii, în locaţiile cu un flux sporit social, la fel, au fost desfăşurate activităţi de informare a comunităţii, cu distribuirea pliantelor informative, care au un conţinut foarte util pentru comunitate. În contextul declarării stării de urgenţă în sănătate publică, angajaţii IP Nisporeni vin cu un şir de recomandări utile şi pe paginile, pe reţelele de socializare ale Inspectoratului de Poliţie Nisporeni, pentru ca persoanele care se află acasă: minorii, bătrânii, la fel, să poată lua cunoştinţă cu toate aceste recomandări pentru a nu admite a fi victimă a unui accident rutier. “

Precizăm că de la începutul anului current, în raionul Nisporeni s-au produs 12 accidente rutiere, în urma cărora 14 persoane au fost traumatizate.

Amintim că campania „Zece zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” a fost lansată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliţie în data de 22 mai. În cadrul acesteia, poliţiştii se află pe drumurile naţionale din toată ţara, zi şi noapte, pentru a impune disciplina. Acţiunea se va încheia pe data de 31 mai.

albasat.md

Moldova

Patru indivizi ar fi estorcat 900.000 de lei prin schema cu „ruda implicată în accident”. Unul din bănuiți este minor

Polițiștii Direcției de poliție a mun.Chișinău în comun cu cei ai Inspectoratului de poliție Centru au identificat 4 suspecți implicați în infracțiunile de escrocherie săvârșite recent prin metoda ,,ruda implicată în accidentul rutier”.

Publicat

Suspecții sunt originari din municipiul Bălți. Trei au vârsta de 18 și 19 ani, iar unul dintre ei este minor.

Se prezumă că aceștia sunt implicați în cinci cazuri de escrocherie înregistrate în ultima săptămână de către Poliție, inclusiv în ultimele două infracțiuni comise în sectorul Botanica al capitalei.

Prejudiciul total cauzat victimelor este de aproximativ 900 mii de lei.


Trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în stare de libertate.

Dacă vinovația acestora va fi demonstrată, tinerii riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Citește mai departe

Ediție TV

Exercițiu de simulare: Pompierii au intervenit după ce mai multe persoane au murit în urma unui accident chimic

Mai multe persoane au murit, iar altele s-au intoxicat în urma unui accident chimic la un depozit cu substanțe extrem de periculoase.

Publicat

Din fericire, nu este o realitate, ci un exercițiu de simulare în cadrul căruia au fost implicați zeci de pompieri, salvatori, dar și angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În timpul simulării care a avut loc în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, pompierii au făcut demonstrații și și-au testat abilitățile, pentru a fi bine pregătiți în cazul unui accident chimic real.

În același timp, reprezentanții IGSU au explicat care sunt primii pași de intervenție.

Pe parcursul a trei zile, zeci de pompieri demonstrează cât de pregătiți sunt în timpul unor intervenții de tip excepțional, cum ar fi seisme, accidente chimice, biologice, radiologice sau nucleare.


Agenția Națională pentru Sănătate Publică a participat la demonstrații cu laboratoare mobile, care permit detectarea substanțelor extrem de periculoase într-un timp scurt. Responsabilii ANSP spun că în cazul unui real pericol, instituția este suficient de pregătită pentru a interveni.

Pe parcursul ultimilor cinci ani au fost organizate 18 cursuri, în urma cărora au fost instruiți circa 50 de pompieri și salvatori, care pot interveni în cazul unui accident de natură chimică, radiologice sau nucleare.


Citește mai departe

Moldova

Accident grav, la Durlești: O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital

Accident violent în orașul Durlești din municipiul Chișinău. O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, în dimineața de 28 martie, la ora 08:06 a parvenit informația pe faptul că pe strada păcii 29 s-a produs accident rutier  soldat cu deteriorarea vehiculelor și o persoană traumatizată.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul automobilului de model Tesla, o femeie în vârsta 37 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul cu prioritate și ca rezultat s-a ciocnit cu automobilul de model Renault, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani. În urma impactului, Tesla a fost proiectată în automobilul de model Volvo care era parcat la marginea drumului.

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar șoferița de Tesla a fost preluată de serviciul medical de urgență.


Cercetările continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii