Rețele de socializare

Moldova

Incendiu la Ciorești: Zeci de persoane, inclusiv femei și copii, au luptat 3 ore cu un incendiu de vegetație

Un incendiu puternic de vegetație s-a produs ieri în localitatea Ciorești din raionul Nisporeni. Flăcările s-au extins cu repeziciune și exista riscul să ajungă la case oamenilor. Primarul satului susține că 30 de persoane, femei și copii, au luptat 3 ore pentru a stinge focul, alături de echipa de pompieri venită din Nisporeni.

Primarul Valeriu Guțu susține că cineva a dat foc vegetației intenționat, pentru că erau mai multe focare, din diferite părți. Flăcările au cuprins și trei piloni ai liniei de tensiune înaltă și putea avea loc o tragedie.

„Oare care individ consideră că năpasta care s-a abătut asupra lumii întregi nu e de ajuns pentru Ciorești și a mai dat foc în mai multe locuri consecutiv la vegetația uscată? Au ars mai multe hectare de vegetație, inclusiv o parte de copaci și lemne care stăteau grămezi în pădure, în Albota, în Hârtopi, încât cu mare greu ne-am opus ca să nu permitem incendierea caselor din Fundătură, în râpa de la Boldești unde au luat foc trei piloni ai liniei de tensiune înaltă, parțial în Conac”, scrie primarul despre pericolul care a fost pentru câteva cartiere ale satului, „botezate” cu aceste nume de localnici.

„Mulțumesc tuturor care din propria inițiativă și la chemarea mea s-au implicat și după circa 3 ore și 30 de minute de luptă cu focul am reușit să-l oprim. Mulțumesc pompierilor din Nisporeni și celor 30 de bărbați, femei, copii, angajați ai IM Ciorești Service care au luptat și am câștigat această luptă.


Dacă vom fi uniți, vom câștiga și lupta cu coronovirusul, însă trebuie să stăm acasă. La stingerea incendiului am ieșit că așa trebuia, în rest, stăm acasă!!!!”, i-a îndemnat primarul pe locuitorii satului.

tv8.md


 

Moldova

Caz tragic la Ungheni: Un copil de 15 ani s-a înecat într-un lac

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni

Potrivit organelor legii totul s-a petrecut la ora 16.40, transmite Telegraph.md.

Cadavrul minorului fiind extras la ora 17.48.

Alte circumstanțe se stabilesc.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un adolescent a intrat cu motocicleta într-un copac și a murit

Un adolescent a murit pe patul de spital, după ce s-a izbit violent cu motocicleta într-un copac

Tragedia a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 16:20, pe drumul care face legătura dintre localitățile Larga și Cotiujeni, din raionul Briceni, transmite Deschide.md.

Potrivit datelor preliminare, adolescentul în vrâstă de 17 ani se deplasa cu o motocicletă de model Kawasaki Tenzor, cu plăcuțe de înmatriculare de Italia, când a pierdut controlul ghidonului și a ajuns într-un copac.

În urma impactului, motociclistul a fost preluat de o ambluanță,  însă din nefericire a murit în drum spre spital.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un bărbat reținut pentru furt de bani dintr-un magazin de carne

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, locuitor a mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru comiterea unui furt.

Cazul a avut loc la data de 27 aprilie, în timp ce bărbatul se afla în incinta unui magazin alimentar amplasat pe str. Calea Orheiului, folosindu-se de neatenția angajatei, a sustras din sertarul de casă mijloace bănești, după care a părasit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 3 400 lei.

Urmare a acțiunilor de investigație și de urmărire penală dispuse de către forțele de ordine, suspectul a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunost vinovăția.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constitutive ale componenței de infracțiune prevăzute de art.186 CP Furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii