Rețele de socializare

Moldova

ANCHETĂ DE SERVICIU LA VAMĂ: Un cetățean s-a plâns că a fost impus de vameși să achite 900 lei pentru niște haine și câteva perechi de încălțăminte, pe care le cumpărase din România pentru copiii săi.

Anchetă de serviciu, la Vamă, după scrisoarea scandaloasă privind achitarea taxelor vamale pentru bunuri de uz personal, a ajuns la Guvern.

Publicat

Asta după ce un cetățean a scris o scrisoare, în care se plânge că, întorcându-se din România cu trenul, a fost impus de vameși să achite 900 de lei pentru niște haine și câteva perechi de încălțăminte, în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele 2 fetițe ale sale.

Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

În comunicatul de presă emis de Serviciul Vamal se anunță că ancheta urmează să stabilească toate circumstanțele cazului. Totodată, responsabilii ar putea fi obligați să restituie banii cetățeanului.

echipa.md


 


Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie din Cahul oferea 20.000 de euro ca bărbatul cărui îi jurase cândva iubire „să nu mai fie”

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie de 50 de ani din Cahul riscă ani grei de pușcărie pentru că a încercat să organizeze un omor.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, la început de aprilie, suspecta  a început să caute prin diverse metode un executor al planului ei, oferind în schimb 20.000 de euro.

La începutul acestei săptămâni, ea ar fi găsit un asasin, însă, femeia nu știa că de fapt, a dat peste un agent sub acoperire. Conform planului, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop femeia  a transmis executorului un recipient cu substanță toxică.

Totodată, ea l-a informat pe agent privind ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul cu șanse maxime de asasinare a fostului soț.


Pentru ca femeia să nu-și dea seama că este „ajutată” de fapt de un polițist sub acoperire, a fost înscenată moartea fostului soț, iar femeia a fost reținută în flagrant în momentul când transmitea banii executorului.

Bănuita este reținută pe un termen de 72 de ani, iar la ea acasă au fost efectuate percheziții, de unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile cu probe ale comiterii infracțiunii. Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS au cerut judecătoriei Ciocana arestul preventiv al bănuitei.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie de neimaginat în capitală: Un copil de 8 ani s-a împușcat din arma tatălui său

Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare.

Publicat

La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă.

Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția.

Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.


Citește mai departe

topul săptămânii